EFENDIĆ KOD HADŽIFEJZOVIĆA: “Politički angažman Sebije Izetbegović doprinio je rezultatu SDA! Zvao me Nermin Nikšić, evo šta nam je ponudio…”

Među brojnim pitanjima na koja je odgovarao, našlo se i pitanje o premijerskoj fotelji.

Semir Efendić bio je večerašnji gost u Centralnom dnevniku na Face TV.

Među brojnim pitanjima na koja je odgovarao, našlo se i pitanje o premijerskoj fotelji.

“Funkcija premijera je važna i značajna, ne mislim da je to malo. Stranka za BiH je dobila pet mandata, a za većinu je potrebno 18! Mene će zamijeniti sljedeći kandidat sa liste. Premijer u Federaciji se ne može tako često mijenjati, kantonalni može, to je promjenjiva pozicija”, kazao je.

O političkom angažmanu Sebije Izetbegović kaže:

“Niko ne mora da prihvati mandat, to je stvar izbora. Politički angažman Sebije Izetbegović je doprinio rezultatu SDA u Kantonu Sarajevo. Do sada je bilo moguće biti i direktor i zastupnik, ali to neće biti moguće prema novom zakonu. Sebija Izetbegović je i u federalnom parlamentu provela godinu i onda se povukla, moguće je da će to i sada uraditi.”

O razgovorima sa liderom SDP-a BiH otkriva:

“Nama se javio Nermin Nikšić sa prijedlogom da se SBiH pridruži razgovorima o formiranju većina na kantonalnom i federalnom nivou. Imali smo mi i saradnju sa NES-om. Izrazio sam spremnost da učestvujemo u pregovora o formiranju vlasti u Federaciji i Kantonu Sarajevo. Dao sam načelnu saglasnost, a danas smo dobili i prvi prijedlog Programa rada.”

Leave a Reply