RAMIĆ POJAŠNJAVA: “Pod sarajevskom čaršijom smatram ljude koji…”

(…) žele da se bave pitanjima Ruande, Palestine i ostalih mjesta, pa time i pojedinih područja entiteta RS bez ikakve namjere da se tamo politički angažiraju.

Zastupnici Pokreta za državu u Narodnoj skupštini Republike Srpske mogli bi biti presudni za izbor četvrtog delegata u Domu naroda Državnog parlamenta u korist SNSD-a, ali još nisu donijeli konačnu odluku.

“Kako ćemo mi na kraju odlučiti o tome, odluku ćemo donijeti u okviru razgovora koji slijede”, rekao je Edin Ramić, potpredsjednik SDA.

“Pod sarajevskom čaršijom smatram ljude koji žele da se bave pitanjima Ruande, Palestine i ostalih mjesta, pa time i pojedinih područja entiteta Republika Srpska bez ikakve namjere da se tamo politički angažiraju, da se posvete rješavanju pitanja oni koji tamo žive.

Samo bi držali neke moralne lekcije i slično, tako da naravno da oni koji su kreirali Pokret za državu, 10 stranaka koje su osnovale taj Pokret, koje imaju svoje zastupnike će donijeti svoje odluke. Mi smo i napravili Pokret da se suprotstavimo dezintegrirajućim procesima, pogotovo politici Milorada Dodika, a ne da slušamo dijelove sarajevske čaršije”, istakao je Ramić.

Leave a Reply