Šta su Nostradamusova proročanstva za 2024: Novi rat, glad,poplave i druge katastrofe

Šta su Nostradamusova proročanstva za 2024: Novi rat, glad,poplave i druge katastrofe

Nedavno smo vam donijeli predviđanja legendarne proročice Babe Vange za 2024. godinu… A perspektiva nije bila tako ružičasta: teroristički napadi na EU, velika ekonomska kriza i obilje vremenskih neprilika.

A, Euronews je sada objavio predviđanja za sljedeću godinu zloglasnog francuskog “proroka sudnjeg dana” iz 16. vijeka, čuvenog Nostradamusa.Prema Nostradamusovom tekstu iz 1555. Les Propheties (“Proročanstva”), 2024. donosi nastavak globalnih sukoba, kraljevskih nemira i prirodnih katastrofa.

Iako su njegovi spisi najčešće nejasni, imajte na umu da mu se pripisuje da je predvidio uspon Adolfa Hitlera, napade 11. septembra… Prije nego što vam damo sažetak 2024., također je vrijedno imati na umu da je tumačenje Nostradamusovih predviđanja kontroverzno i ​​definitivno više nagađanje nego doslovno. Prije je bio u krivu (smak svijeta je trebao biti 1999.), nisu bile tačne ni priče da je predvidio COVID, a predvidio je i dolazak antikrista 2023. godine, što se, koliko znamo, nije dogodilo… doduše, imamo još 10 dana do kraja ove godine…

Uglavnom, ovo su četiri glavna proročanstva za 2024. godinu:
Rat s Kinom ili…?

Nostradamus je predvidio “borbu i pomorsku bitku” i rekao da će “Crveni protivnik problijediti od straha / Uplašiti veliki Ocean.” Neki misle da bi se “crveni protivnik” mogao odnositi na Kinu, no neki sad ističu i tenzije koje su se pojavile u Crvenom moru…

Princ Harry postaje kralj?

Jedan od odlomaka u Proročanstvima kaže da će “Kralj otoka” biti “otjeran silom”. Neki vjeruju da je Nostradamus mislio na kralja Charlesa III, a ako ćemo mu vjerovati na riječ, ovog će vladara uzurpirati “onaj koji neće imati obilježje kralja”. S obzirom na to da je princ William sadašnji nasljednik, to bi moglo značiti da je princ Harry budući kralj Ujedinjenog Kraljevstva.

Klimatska katastrofa

“Suha zemlja će se još više sasušiti / I bit će velikih poplava kad se to vidi”, napisao je Nostradamus. Također je predvidio ekstremne vremenske nepogode i glad u svijetu: tačnije, “veliku glad kroz talas kuge”.

Novi papa

Papa Franjo bi uskoro mogao biti smijenjen, prema predviđanjima astrologa. “Smrću vrlo starog pape / bit će izabran Rimljanin dobre dobi / Za njega će se reći da slabi svoju stolicu / Ali dugo će sjediti i biti u žustroj djelatnosti”, napisao je. Papa Franjo, koji u nedjelju puni 87 godina, imao je zdravstvenih problema, a nedavno je morao preskočiti UN-ovu klimatsku konferenciju zbog upale pluća i problema s disanjem.