Teroristički napad u Ankari: Napadači aktivirali bombu, ranjeni policajci

Ispred zgrade Crvenog polumjeseca Ministarstva unutrašnjih poslova u turskoj prijestolnici Ankari čula se eksplozija, praćena pucnjem, javlja Anadolija. Turski ministar unutaršnjih poslova je rekao da se radi o terorističkom napadu.

Nakon eksplozije i pucnjave koje su se čule u blizini zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova Turske policijske snage su preduzele opsežne mjere na tom području.

Bulevar Ataturk zatvoren je za saobraćaj nakon zvuka eksplozije koji se čuo na lokaciji blizu kapije Velike narodne skupštine Turske u četvrti Cankaya.

Na mjesto događaja stigao je i tim za specijalne operacije, vatrogasne ekipe i medicinski timovi.

Turski ministar unutrašnjih poslova Ali Yerlikaya izjavio je da su dvojica terorista, koji si došli manjim vozilom ispred ulaza Generalne direkcije za sigurnost u Ankari izvršili bombaški napad.

Yerlikaya je u objavi na društvenim mrežama kazao da su dva policajca lakše ranjena.

“Oko 9.30 sati (po lokalnom vremenu. op.a.) dvojica terorista koji su sa manjim vozilom došli ispred ulaza Generalne direkcije za sigurnost Ministarstva unutrašnjih poslova, izvršili su bombaški napad. Jedan od terorista se raznio, a drugi terorista je neutralisan. Tokom otvorene vatre lakše su ranjena dva naša policajca. Želim brz oporavak našim herojima“, naveo je turski ministar Yerlikaya.

“Naša borba se nastavlja odlučno sve dok i posljednji terorista ne bude neutraliziran”, dodao je Yerlikaya.

Leave a Reply