Konaković: Ulični rječnik i visok ton Dodika mene ne impresioniraju

Predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik je jučer tokom obraćanja medijima izvrijeđao ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića, te komentarisao njegov put u Sjedinjene Američke Države. Sada se oglasio i sam Konaković.

“Dodika je kako vidim mnogo iznervirala moja posjeta i boravak u Sjedinjenim Američkim Državama?”, napisao je Konaković na Facebooku i dodao:

“Ulični rječnik, nejasne poruke, visok ton. Ne ostavlja neki poseban dojam, mene barem ne impresionira. Elaboriraću to ovih dana”, zaključio je Konaković u postu na Facebooku.

Podsjetimo, Dodik je jučer upitan da prokomentariše navode ministra Elmedina Konakovića o ruskom utjecaju u BiH kao prepreci na evropskom putu, Dodik je izvrijeđao Konakovića i usput kazao:

“Njemu treba da se obračunava sa RS. Nisam znao da je tako glup da kaže da se sve svodi na Rusiju. Ni Tito nije dozvoljavao da ode na 20 dana u Ameriku i šepuri se a u zemlji ostavi sve svoje probleme. Tamo dobacuje i negativno priča o RS i pokušava je predstaviti kao problem. To govori da je odustao od politike zajedničkog djelovanja. Krši političke konsenzuse, situaciju predstavlja onako kako on želi. Kad njega slušate on je pun nekog zagovaranja za razgovore, uvažavanje, a kad ostane sam, njegova retorika se ne razlikuje od one koju smo čuli od Bisere Turković“.

Leave a Reply