OGLASIO SE NEZIR PIVIĆ: “Kad god je bio politički nadigran od Bisere Turković, Dodik je upućivao prostačke izjave”…

“Niti jedan ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine nije uradio više za državu od Bisere Turković. Upravo je to razlog zašto smeta Dodiku”, ocijenio je Pivić

“Kad političkom nasilniku kakav je Milorad Dodik omogućite potpunu vlast, kao što je to uradila “Osmorka” onda će on biti ohrabren da bude onaj Dodik kojeg svi znamo i koji nigdje nije otišao, osim u jeziku ”Osmorke” koja je očigledno ili u saglasnosti sa takvim ponašanjem ili im je jedino bitno da uzmu fotelje pa okreću glavu”.

To je na društvenim mrežama prokomentirao zamjenik ministra pravde Bosne i Heregovine Nezir Pivić nakon današnje skandalozne izjave lidera SNSD-a i predsjednika RS-a Milorada Dodika upućene ministrici vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Biseri Turković.

“Izljevi patološke mržnje prema Biseri Turković, Dodiku nisu nepoznanica. Kada je god bio politički nadigran od strane ministrice Turković, a što je bila jedina konstanta u radu Vijeća ministara u ovom sazivu, upućivao je prostačke izjave i razne lične uvrede. Posljednji Dodikov atak je prijetnja fizičkim nasiljem uz konstataciju da je svaka izjava ministrice Turković “za šamara”. U demokratskom društvu slične izjave nosilaca javnih funkcija nailaze na oštre osude, a kao moralni čin i svijest o onome što su uradili podnose ostavke i povlače se iz javnog života”, naveo je Pivić.

“Za Dodika je to nepoznanica, jer šta očekivati drugo od negatora genocida. Niti jedan ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine nije uradio više za državu od Bisere Turković. Upravo je to razlog zašto smeta Dodiku koji u nedostatku argumenata i političke nemoći prijeti fizičkim napadom na jednu ženu”, naveo je Pivić.

Leave a Reply