BURNE NAJAVE PRED KAMERAMA: „SDP je krenuo u neprirodnu avanturu, gospodin Mijatović je poznat kao čovjek koji daje…“

Mahir Dević, zastupnik SDA u Skupštini KS, gostovao je u programu TVSA. Osmorka je od jučer Sedmorka, što Dević komentira ovako:

-Ne bih se mnogo osvrtao na izjavu gospodina Mijatovića. On je poznat u javnom prostoru kao čovjek koji daje bombastične izjave. Njegova izjava mislim da podrazumijeva neku vrstu utvrđivanja pazara. Da će biti još puno razgovora i puno komplikacija na političkoj sceni dok se uspostavi vlast, to je ono što je sigurno. Krenuli smo pogrešnim putem i sve dok se to ne vrati u ispravan kolosijek imat ćemo ovakve situacije, kazao je on.

Dević smatra da je SDP krenuo u neprirodnu avanturu, što objašnjava na sljedeći način:

-Sa 130 hiljada glasova su krenuli da formiraju vlast na svim nivoima i da izbace dvije stranjke, prije svega SDA, kao pobjednicu izbora sa skoro 280 hiljada glasova i DF koji je bukvalno imao glasova kao i SDP.

Unutar osmorke je sve interes, tvrdi Dević, rekavši da je ta ista Osmorka uspjela pogaziti sve principe u posljednja dva mjeseca i da su sve ono na čemu su gradili moralne norme “bacili pod vodu”.

-Pogledajte samo za kakve su oni ljude glasali u Vijeću ministara, a onda s druge strane Dodik kaže da dva kandidata za ambasadore koji imaju svoje biografije neće biti imenovani i oni i dalje šute na to, kazao je on.

Poručio je da se u vlast ne može ići pod svaku cijenu, smatrajući da su oni krenuli u tom pravcu.

Leave a Reply