NAJTEŽI UDARAC PLENKOVIĆU: Pogledajte šta je premijer Hrvatske sinoć doživio u Škabrnji… (FOTO)

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetio je Škabrnju.

Odao je počast žrtvama položivši vijenac ispred Središnjeg križa kod Spomen obilježja za poginule u Domovinskom ratu te ispred Spomen obilježja masovne grobnice.

Uz premijera RH je bila i potpredsjednica Vlade iz redova SDSS-a Anja Šimpraga. Zbog nje je par mještana i branitelja demonstrativno okrenulo leđa.

Rekli su da su ona i njena stranka SDSS – koju su nazvali zločinačkom strankom – nepoželjni, javlja N1.

Zapovjednik odbrane Škabrnje: Vijenac koji položi ću zapaliti

Podsjetimo, već je bilo informacija da će potpredsjednica Vlade RH Šimpraga ići u Škabrnju, no da je njezin dolazak ipak otkazan. Ona je na kraju došla, no bilo je jasno da neki misle kako tamo nikako nije dobrodošla.

Zapovjednik odbrane Škabrnje Marko Miljanić za Direktno se prisjetio događanja iz rata, ali i poslao
poruku političarima u susret Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata.

Izričito je spomenuo i Šimpragu.

“Odmah ću reći kako ona u Škabrnju nije dobrodošla. Ja sam protiv toga, Anja Šimpraga i njezin šef Milorad Pupovac trebaju kleknuti i tražiti oprost od hrvatskog naroda. Ako dođe, meni će to biti jako teško kao i većini stanovnika Škabrnje. Vijenac koji će ona položiti, osobno ću, kada se svi maknu, odnijeti na asfalt pred crkvu svetog Luke i zapaliti benzinom. Neka ne dolazi, nije dobrodošla, to je stav i većine kao i načelnika općine, a na silu ne može. Ona i Pupovac vijence mogu položiti Varivodama, a ne u Škabrnji”, zaključio je Marko Miljanić.

Leave a Reply