Farisove zadnje riječi koje slamaju srce

Ubistvo Farisa Pendeka i dalje ostavlja u šoku građane kako glavnog grada, cijele Bosne i Hercegovine, ali i regije. Od Farisa su se oprostili i učenici Srednje ekonomske škole Sarajevo.

Oni su objavili i Farisove zadnje riječi.

“Minutom šutnje, fatihom i emotivnim govorom učenici i učenice naše škole su poslali snažnu poruku.
28. januar 2024. godine

23:33 h: -“nije gasni”
– “jesi pogođen?”
-“jesam”
Bile su zadnje riječi jedne nevine duše koja je stradala na mjestu na kojem se našla u pogrešno vrijeme”, napisali su u objavi.

Također, u objavi navode da je potrebno da se svi zajedno probudimo.

“Nemojte podleći porocima kao što su sve vrste droga i ostalih opijata i nemojte raditi nezakonite stvari. Znamo da nam je, nažalost, ukorijenjeno u ovo današnje vrijeme da je to “kul” i da se tako stiče tinejdžersko iskustvo i živi život punim plućima, međutim, to je potpuno pogrešno. Pomislite na svoje roditelje, prijetelje i vama bliske i drage ljude prije nego počinite grešku koja se ne moze popraviti. Držite svoje voljene čvrsto uz sebe i svakodnevno ih podsjećajte koliko ih volite i koliko su vam bitni, jer nikada ne znate kad će biti posljednji trenutak. Učite i radite na sebi i svojoj budućnosti, bit ćete zahvalni sebi jednog dana za to. Svoju energiju ulažite u stvari koje su korisne za vas i koje ne štete ni vama ni okolini. Ovaj događaj svima mora da nam bude lekcija da budemo oprezni u svako doba dana i noći jer bilo ko od nas je mogao da se nađe u ovakvoj situaciji”, naveli su.

 

Podsjećamo, Ademu Šumanu, osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, određen je jednomjesečni pritvor. Pritvor je određen i drugoosumnjičenom Elmedinu Gradišiću, kao i trećeosumnjičenom Mersimu Saljeviću. Na ročištu su izneseni detalji kobne noći u kojoj je jednim hicem iz pištolja ubijen devetnaestogodišnji Faris.