Još jedan fudbaler odbio igrati za BiH: “Esmir je trebao postati novi Zmaj ali je izabrao Ameriku”

Mladi fudbaler porijeklom iz BiH Esmir Bajraktarević debitovao je za seniorsku reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država.

18-godišnjak je zaigrao na prijateljskoj utakmici SAD i Slovenije te je oduševio navijače sjajnim potezima. Slovenija je ostvarila mimilan trijumf, no jedan od najboljih igrača u domaćoj selekciji bio je upravo Bajraktarević koji je za pola sata pokazao sav raskoš svog kvaliteta.

Driblao je protivnike, razigravao saigrače, ali Amerika nije mogla do pogotka. Bajraktarević je nedavno dobio veliko priznanje te je uvršten na spisak najtalentovanijih fudbalera u MLS-u.

Podsjetimo, početkom prošle godine govorilo se o tome da će mladi ofanzivac u budućnosti nastupati za Zmajeve, ali se priča o tome brzo završila. Ipak, još uvijek postoji mogućnost da on obuće dres naše selekcije budući da nije nastupao na zvaničnoj utakmici za selekciju SAD-a.

Bajraktarević je rođen u Wisconsinu 2005. godine, a zbog porijekla svojih roditelja posjeduje pasoš BiH. Trenutno nastupa za ekipu New England Revolution piše N1.

Leave a Reply