Brnabić: Kurti je jedini krivac za sukob, ovo je njegov životni san

Srbijanska premijerka Ana Brnabić u nedjelju je tokom gostovanja na televiziji Pink komentirala sukob na sjeveru Kosova u kojem su poginuli kosovski policajac i tri srpska napadača. Pucnjava se dogodila oko sela Banjska.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je jučerašnji dan jedan od najtežih za njegovu zemlju i njihov narod od 2004. i 2008. godine.

Brnabić je izjavila da je Vučić u svom govoru u UN-u upozoravao da je moguće i izvjesno da može doći do sukoba na Kosovu, kao što se dogodilo u Banjskoj. Brnabić je ocijenila da je jedini krivac za sukob kosovski premijer Albin Kurti i da je ovo njegov životni san.

“Pokušat ćemo kao država naći najbolje rješenje za Srbe na Kosovu. Situacija u koju nas je doveo Albin Kurti i šutnja međunarodne zajednice je katastrofalna. Ima li Kurti ‘carte blanche’ da ubija ljude na Kosovu kako želi?” kazala je Brnabić.

Premijerka Srbije je dodala da ne zna je li u ovom trenutku pametno i u državnom interesu da komentira i govori o zbivanjima na sjeveru Kosova.

Leave a Reply