Policija TK raskrinkala sutkinje u Gradačcu: Prihvatili 16 zaštitnih mjera prema devet osoba, odbili samo zaštititi Nizamu!

Uprava policije MUP-a TK oglasila se danas o dešavanjima u Gradačcu, prije svega o navodima Općinskog suda u tom gradu zbog čega nisu svirepo ubijenoj Nizami Hećimović određene mjere zaštite od nasilnika Nermina Sulejmanovića.

Kada se saopćenje bolje pogleda i iščita, dođe se do franpantnog podatka, a to je da je Općinski sud u Gradačcu prihvatio sve ranije zaštiitne mjere, samo je odbio onu, koju je tražila policija za teško pretučenu Nizamu, koju je nedugo zatim likvidirao nevjenčani suprug.

– Da je neosnovana ovako donesena odluka suda ukazuje i činjenica da je PU Gradačac u periodu od 01.01.2023. do 31.07.2023.godine, postupajući po zaprimljenim prijavama nasilja u porodici, Općinskom sudu u Gradačcu podnijela ukupno 5 zahtjeva za izricanje 16 zaštitnih mjera prema 9 lica, koji su od strane Suda prihvaćeni i sve predložene zaštitne mjere su izrečene – naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

Također, kako se navodi, analizom navedenih zahtjeva utvrđeno je da su sve zaštitne mjere do sada izrečene na osnovu istog obima dokaza.

– Što znači da su Sudu uz zahjteve kao dokaz za postojanje osnova sumnje da je učinjena radnja nasilja u porodici ili prijetnja tim radnjama dostavljene službene zabilješke policijskih službenika i izjave žrtava nasilja, bez medicinske dokumentacije, izvoda iz kaznenih evidencija, svjedoka ili drugh dokaza- naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

No, ovo sutkinjama nije bilo dovoljno da zaštite Nizamu. Umjesto da prihvate grešku, sutkinja Lejla Numanović prijavila je policiju, dok je predsjednica Suda Slobodanka Kojić, tvrdila da nisu imali dokaze.

Leave a Reply