ČOVIĆEV PORTAL UPOZORIO NIKŠIĆA: “S kojim pravom federalni premjer govori u ime hrvatskih ministara?!”

Mostarski portl “Bild”, blizak HDZ-u Dragana Čovića, zamjerio je federalnom premijeru Nerminu Nikšiću što se ogradio od izjava ministrice Sanje Vlaisavljević.

“Zbog izjave ministrice Sanje Vlaisavljević, u kojoj je govorila o rehabilitiranju ratnih zločinaca, a što je dio sarajevske javnosti namjerno tumačio krivo, danas se ispričao premijer Nermin Nikšić. Doduše, on je kazao i kako ‘svako ima pravo na svoje mišljenje’, ali ostaje sporno to da se izvinio u ime cijele vlade. Inače, u toj vladi sjede i hrvatski ministri koji, po riječima ministrice Vlaisavljević, imaju jedinstven stav o njenim izjavama”, konstatira prohadezeovski portal.

“Nije mi jasno odakle pravo gospodinu Nikšiću da govori u ime cijele vlade. Ako se on želi ispričati zbog nečega što i ne zahtjeva ispriku, neka to radi, ali ne može govoriti u ime vlade jer to znači da govori i u ime hrvatskih ministara”, naružila je ministrica Vlaisavljević svog nadređenog u razgovoru za portal “Bild”.

Portal piše da se nakon gostovanja Vlaisavljević na N1, “dio sarajevske javnosti i medija obrušio se na ministricu zbog njenih izjava o tome kako i ratni zločinci mogu proći rehabilitaciju”.

“Temelj za njenu izjavu su strani znanstveni časopisi koji podrobnije proučavaju teme ratnih zločina”, konstatira prohadezeovski portal i dodaje da je “Vlaisavljević u zadnje vrijeme često meta jednog dijela sarajevske javnosti i medija”.

Leave a Reply