CVIJANOVIĆ U NEW YORKU; RAZGOVARALA SA GUTERRESOM: Intenzivirati dijalog domaćih političkih aktera s ciljem provođenja reformskih procesa..

Istaknut značaj zajedničkog djelovanja sa ciljem prevazilaženja izazova sa kojima se suočava savremeni svijet.

Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović razgovarala je danas u New Yorku sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterresom.

Sagovornici su ocijenili da je saradnja institucija u BiH sa UN-om veoma dobra, te je istaknut značaj zajedničkog djelovanja sa ciljem prevazilaženja izazova sa kojima se suočava savremeni svijet.

Ovom prilikom predsjedavajuća Predsjedništva BiH upoznala je sagovornika o aktuelnim političkim prilikama u BiH, procesom formiranja vlasti, kao i dodjelom kandidatskog statusa za članstvo u EU. Ukazala je na važnost intenziviranja dijaloga domaćih političkih aktera sa ciljem sprovođenja važnih reformskih procesa i daljeg napretka na evropskom putu.

Cvijanović je izrazila punu opredijeljenost ka očuvanju mira i stabilnosti, kao i dosljednom poštovanju normi i principa unutrašnjeg i međunarodnog prava od strane svih relevantnih aktera u BiH.

Leave a Reply