SKANDAL U EVROPSKOM PARLAMENTU: Pogledajte šta je Dodikov prijatelj Varhelyi učinio nakon rasprave sa Željanom Zovko… (VIDEO)..

No, niti tu nije bio kraj. Naime, nakon brojnih replika Oliver Varhelyi našao se u centru skandala.

Europski parlament je tokom ovosedmične plenarne sjednice u Strasbourgu održao raspravu s povjerenikom Oliverom Várhelyijem o osnaživanju politike proširenja EU-a na zapadni Balkan.

Potpredsjednica Odbora za vanjske poslove, HDZ-ova europarlamentarka Željana Zovko govorila je o najnovijem stanju u Bosni i Hercegovini te je istaknula nedavno formiranje Vijeća ministara BiH.

Zovko je prilikom rasprave pozvala na punu podršku Komisije novom sazivu, a poseban akcent stavila je na financijska sredstva EU.

“Bosna i Hercegovina ne smije zaostajati i biti ostavljena da bude političko sredstvo za one političare koji u ovom parlamentu nemaju pojma što ljudima u Bosni i Hercegovini treba”, kazala je Zovko i dodala da mladi ljudi trebaju iskoristiti potporu EU kako bi državu doveli na europski put i oslobodili se uplitanja trećih zemalja.

Zovko je svim silama lobirala kod Varhelyja za novčana sredstva iz fondova EU, dok joj je s druge strane Varhely odgovorio da očekuje kako će se novi saziv Vijeća ministara BiH tek dokazati.

Nakon istupa Željane Zovko uslijedile su i prve kritike na njezine poteze. Tako je politilog iz SAD-a Jasmin Mujanović oštro kritizirao njezine poteze.

-Europarlamentarka Zovko, bivša bosanskohercegovačka diplomatkinja koja je prebjegla u Hrvatsku isključivo kako bi se preko EP-a miješala u poslove svoje domovine u ime svog “bivšeg” šefa Dragana Čovića, radeći na tome da Čovićev najbolji prijatelj, secesionist Dodik, ne bude odsječen iz EU fondova, komentirao je politolog Jasmin Mujanović.

No, niti tu nije bio kraj. Naime, nakon brojnih replika Oliver Varhelyi našao se u centru skandala. Nakon što je povjerenik Varhelyi odgovorio na pitanja zastupnika u Europskom parlamentu, sjeo je na svoje mjesto, a jasno ga možete čuti kako govori: “Koliko drugih idiota još ima?”

Leave a Reply