NOVALIĆ SE OBRUŠIO NA LIDERA NiP-a: “Pohlepnom Konakoviću bi bilo bolje da se sakrije u mišiju rupu od stida, zarad ministarske fotelje spreman predati Dodiku…”

“Ako je lišen dostojanstva, duboko kompromitirani Konaković mogao je barem pomisliti na one čijom je krvlju zalivena ova zemlja i čija je krv tekla Drinom. Kosti koje su pronađene na Buk Bijeloj kad su bageri počeli kopati kosti su ubijenih Bošnjaka koje su srpske snage početkom devedesetih “očistile“ s tih prostora, i to jasno piše u haškim presudama”.

Umjesto miješanja u rad Vlade Federacije, pohlepnom Dini Konakoviću bi bilo bolje da se sakrije u mišiju rupu od stida ili u najmanju ruku da napokon počne raditi odgovorni državni posao – poručio je premijer Federacije BiH Fadil Novalić na društvenim mrežama.

“Doduše, teško da je on uopšte svjestan te odgovornosti, jer ni o tome nije mogao učiti u školama za koje tvrdi da ih je završio iako ima na sumnjiv način dobivenu diplomu. Zato bi ga trebalo podučiti i da premijer Fadil Novalić i Vlada FBiH rade i nastavit će raditi onako kako smo to i danas demonstrirali, donoseći odluku o najvećem povećanju penzija u historiji Federacije, sviđalo se to Konakoviću ili ne. On se tu ne pita niti će se ikad pitati. Dok se mi brinemo i donosimo odluke u interesu naših građana, žalosno je gledati kako se on ponižava po ko zna koji put odlazeći na noge Dodiku”, piše Novalić.

Dodaje da imamo razloga vjerovati da je zarad ministarske fotelje spreman predati Dodiku i državnu imovinu i najvrijednije resurse, pa i one na rijeci Drini. Današnja slika i nova bruka koju je priredio iz Banja Luke ne ulijeva ni najmanju nadu da se to neće desiti.

“Ako je lišen dostojanstva, duboko kompromitirani Konaković mogao je barem pomisliti na one čijom je krvlju zalivena ova zemlja i čija je krv tekla Drinom. Kosti koje su pronađene na Buk Bijeloj kad su bageri počeli kopati kosti su ubijenih Bošnjaka koje su srpske snage početkom devedesetih “očistile“ s tih prostora, i to jasno piše u haškim presudama.

U spinovanja da se danas u Banja Luci održao stranački susret samo naivni će povjerovati, jer da je tako onda bi on bio održan u stranačkim prostorijama, a ne u palati manjeg entiteta, koji je očigledno Konaković kao ministar vanjskih poslova izabrao za svoju prvu službenu posjetu. S druge strane, premijer Novalić i Vlada Federacije BiH su radili, rade i radit će u skladu sa Ustavom i zakonima, a ne onako kako to želi neko ko nije uspio ni sopstveni granap voditi, što je manja šteta po društvo nego ona koju je nanio ostavljajući Košarkaški klub “Bosna” u enormnim dugovima, od kojih se nikada nije oporavio.

Takav “potop” će ostaviti iza sebe i u Ministarstvu vanjskih poslova, i izgubićemo mnogo vremena da to popravimo”, zaključuje Novalić.

Leave a Reply