NENAD STEVANDIĆ OTVORENO PRIJETI: „Sankcije Miloradu Dodiku ili RS-u ubrzat će put ka samostalnosti, Denis Bećirović pokazao političku nezrelost…“

Stevandić je komentarisao i inicijativu potpredsjednika RS-a Ćamila Durakovića da Srebrenica dobije poseban status.

-Eventualne sankcije predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku ili Republici Srpskoj, ubrzat će njen put ka nezavisnosti, kazao je Nenad Stevandić, predsjednik NSRS, komentirajući posjetu člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića New Yorku.

-U vrijeme kada se svijet ljulja zbog sukoba u Ukrajini, Denis Bećirović pokazao je političku nezrelost. U Sarajaevu se stvorio antrisrpski lobi. Milorad Dodik je jedini mogao birati funkciju u BiH, jer za što god da se kandidovao prošao bi. Ima tu i neke vrste ljubomore, poručio je Stevandić.

Predsjednik NSRS ističe da upravo Srbi i Republika Srpska najbolje znaju šta su to sankcije.

-Mi u Banjaluci imamo spomenik sankcijama, za 12 beba, jer upravo sankcije su donijele smrt i patnju. Lično nikada se ne bi zalagao za sankcije nekome u FBiH, rekao je Stevandić.

On je kazao da nema nikakve institucionalne opasnosti po RS.

-Republika Srpska je na daleko višem nivou razvoja društvene svijesti od FBiH, kao i mnogih evropskih država, kazao je Stevandić.

Stevandić je komentarisao i inicijativu potpredsjednika RS-a Ćamila Durakovića da Srebrenica dobije poseban status, poručivši da „od toga nema ništa, osim što će opština i Duraković dva dana biti na naslovnicima“.

Leave a Reply