Bećirović upriličio prijem za članove Predsjedništva Republike BiH…

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović danas je u ovoj državnoj instituciji organizovao prijem za članove Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Prijemu su prisustvovali prof. dr. Mirko Pejanović, prof. dr. Ivo Komšić, prof. dr. Ejup Ganić i prvi načelnik Glavnog štaba Armije Republike Bosne i Hercegovine general Sefer Halilović.

Mirko Pejanović je bh. političar i profesor koji je za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini obavljao funkciju člana Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine. Potpredsjednik je Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine. Penzionisani je redovni profesor sarajevskog Fakulteta političkih nauka.

Ivo Komšić je bh. profesor i političar koji je tokom rata u BiH bio član Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda od 1993. do 1996. Bio je gradonačelnik grada Sarajeva od 2013. do 2017. godine. Danas je politički aktivan kao potpredsjednik političke stranke Unije Socijaldemokrata BiH – USD BiH – Unija za sve nas.

Ejup Ganić je bh. političar, akademok i profesor koji je obavljao dužnosti člana Predsjedništva RBiH, izabran kao Jugoslaven, na izborima 1990. godine, predsjednika Federacije BiH, rukovodioca komisije FBiH u arbitražnom postupku za Brčko.

Sefer Halilović je bošnjački političar, general Armije Republike Bosne i Hercegovine i časnik Jugoslavenske narodne armije. Osnivač je i predsjednik Bosanskohercegovačke patriotske stranke.

Leave a Reply