“IZ SDA SU ME ZVALI NA RUČAK, REKAO SAM IM…”: Zlatko Miletić ogolio sve do kraja, pogledajte kakav rasplet predviđa… (VIDEO)

“Ovo su protuustavne aktivnosti i nadležno tužilaštvo treba pokrenuti istragu; za ovo se ide u zatvor”, kazao je Miletić.

Državni parlamentarac Zlatko Miletić gostujući na Face TV-u upozorio je Konakovića, Nikšića i Fortu: “Je li to vi morate dobiti fotelje?! Preračunali ste se!” Miletić je poslao poruku Srbiji i Hrvatskoj: “Može, burazeru; pravite šta vam dozvolimo, ali nam prvo vratite naše pare. Šest milijardi ste nam dužni! Dodik i Čović kad dođu na vlast nemaju šta ukrasti! Mogu nam samo ukrasti državu BiH!”

-Možda je Trojka nešto dužna Dodiku! Trojka strahuje od Dodika i Čovića! Osmorka previše egoistična i sujetna i tako pomažu SDA! Žure samo zbog fotelja i funkcija! Ako ne bude sutra države, džaba se redaju! Predsjednici stranaka ne mogu biti ministri!

Iz NES-a lažu! Nisam izašao iz Osmorke! Nećemo podržati kriminalce! Dovoljno ustupaka sam napravio za Osmorku! Sabina i ja smo protestovali za imenovanje Čavare, a da nismo Kojović i ja glasali za Čavaru – ovog ne bi ni bilo. Nakon toga su mene glasači popljuvali. Objasnio sam da to moraju gledati kao vid žrtve Kojovića i mene.

Sad izgleda da smo mi njima samo glasačka mašinerija da bi oni zasjeli u određena mjesta! Zbog ličnih interesa misle da je ovo najbrži put. Možda jeste, ali je najpogubniji. Je li u NiP-u nemamo kompetentnijih ljudi od Konakovića? Je li to moraju biti on i Forto, upitao je Miletić.

Hapšenje krupnih riba i političara je kompleksno! Upozoravam gospodu iz Osmorke da ne čitaju javno poruke pojedinih ambasadora na sastancima i da ih ne zovu na spikerfon! Iz SDA su me zvali na ručak! Rekao sam da me slabo poznaju, da ne ručam i da može kafa na kojoj nećemo razgovarati o politici! To znači da su i oni očajni!

Izmještanje i proslava 9. januara je čista provokacija! Vrijeđaju Hrvate i Srbe u RS-u! Osnivači RS-a su ili pod zemljom ili po zatvorima! Zvali su me iz Srebrenice; divljaju tamo danima! Ne treba reagovati na poslavu 9. januara! Minimizirajte taj događaj! Što mu više pažnje dajete, njima će biti važniji! Očekujem da NATO i EUFOR preduzmu mjere i stave ljude na entitetsku liniju! Ovo su protuustavne aktivnosti i nadležno tužilaštvo treba pokrenuti istragu; za ovo se ide u zatvor, kazao je Miletić.

Leave a Reply