DODIKOV BOŠNJAK DENIS ŠULIĆ: „Naše vode i šume su vlasništvo građana Republike Srpske, ma kome se to sviđalo ili ne. Mi ćemo nastaviti da radimo sve ono za šta smo…”

-Naše politike koje su bile usmjerene prema građanima zaslužile su više od prolazne ocjene, kazao je Šulić.

U naredne četiri godine potrebno je odblokirati projekte važne za Republiku Srpsku na nivou BiH, čija je realizacija stagnirala u prethodnom periodu, rekao je zastupnik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Denis Šulić.

“Važno je da imamo dobre ljude u institucijama na zajedničkom nivou, da brane interese Republike Srpske. Važno je da izborni pobjednici iz Republike Srpske formiraju vlast na nivou BiH”, kazao je Šulić.

-Uprkos blokadama na nivou BiH, Republika Srpska zadržala je stabilnost i u zdravstvenom sektoru za vrijeme pandemije i inflacije, kada je Vlada intervenisala povećanjem plata i rasterećenjem privrede. Naše politike koje su bile usmjerene prema građanima zaslužile su više od prolazne ocjene, kazao je Šulić.

-Narodna skupština Republike Srpske, nikada nije ništa radila, ni u ovom ni u prethodnim mandatima kontra Dejtonskog sporazuma. Želimo da zaštitimo svoja prava, želimo da zaštitimo i naše vode, šume, jer je to vlasništvo građana Republike Srpske ma kome se to sviđalo ili ne. To je tako i to će tako ostati, rekao je Šulić.

-Ljudi koji pozivaju na sankcije, pokazuju da nisu dovoljno sposobni da budu odlučujući politički faktor kako u jednom entitetu tako i na nivou BiH. Mi ćemo nastaviti da radimo sve ono za šta smo birani od građana Srpske, a prvenstveno je to u cilju da zaštitimo prava institucija i građana Srpske, poručio je Šulić.

Inače, spekulira se kako je upravo Šulić odabir predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika za državnog ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Leave a Reply