DOBRO BI BILO DA ZNAJU ŠTA ŽELE: Iz “Osmorke” najavili…

(…) nove “propise” za Dom naroda FBiH.

Lideri stranaka “Osmorke”, koji su danas u sjedištu Gradske uprave Zenica imali skoro punih šest sati dug sastanak, najavili su da nastavljaju proces formiranja vlasti na svim nivoima, te da će u što skorije vrijeme održati sastanak s Miloradom Dodikom (SNSD) i Draganom Čovićem (HDZ).

Domaćin sastanka bio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice i predsjednik Bosanskohercegovačke inicijative – Kasumović Fuad, koji je napomenuo da je ovo bio samo jedan od radnih sastanaka, prenosi Fena.

“Dogovorili smo se da idemo u implementaciju izbora, da ovo završavamo. S tim što, u međuvremenu, trebamo izvršiti dodatne konsultacije s našim partnerima na nivou Federacije i na nivou države”, kazao je Kasumović, koji je dodao kako su “program i principi” bili važniji od kadrovskih rješenja, koja, istakao je, danas nisu bila tema sastanka.

Tema današnjeg sastanka, istakao je, bile su “neke nekorektne izjave”, ali ne u krugu “Osmorke”, ali da to ne može biti razlog razilaženja unutar “Osmorke”.

“Trebamo imati dobro pravosuđe, sposobne i hrabre tužioce, koji će protiv svakog od nas podizati krivične prijave”, poručio je Kasumović.

Kada bi država zavisila od Milorada Dodika, istakao je Kasumović, “nje ne bi davno bilo”, ali “niti će kada zavisiti niti je zavisila”. On, kaže, može samo praviti probleme.

“Da budem najiskreniji, međunarodna zajednica ovdje 30 godina pravi organizovani haos. Niko drugi, niko treći”, poručio je Kasumović, koji je najavio da će biti deblokiran proces formiranja vlasti na svim nivoima.

“Reći ću vam jednu tajnu: Neće biti nikakvih problema oko Doma naroda (Parlament Federacije BiH). Veoma brzo slijede izmjene propisa kako se imenuje”, najavio je Kasumović.

Leave a Reply