NEBOJŠA VUKANOVIĆ ODGOVARA NA PROZIVKE: “Ako su glasali isto, što smjenjuju Ramiza Salkića?”

“Ne pada snijeg da prekrije brijeg već da svako pokaže svoj trag. Tako je i odluka poslanika Kluba Pokreta za Dodika, alijas Pokreta za državu, da smijene Ramiza Salkića sa mjesta predsjednika Kluba jer je javno rekao da je glasao za listu PDP-a i Nenada Vukovića za delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, pokazuje licemjerstvo i prave namjere SDP-a, Nermina Nikšića i Vojina Mijatovića”, piše na svom blogu političar Nebojša Vukanović.

Ako su poslanici SDP-a BiH glasali za listu PDP-a, kako to javno i lažno tvrde, zašto onda smjenjuju Ramiza Salkića, koji je glasao kao oni? Jasno je da i ovim potezom pokazuju svoje tragove, i da žele da se dodatno dodvore Dodiku, smijene onog koji tvrdi da nije glasao za listu SNSD-a, i tako ne rizikuju da ostanu bez obećanih funkcija i privilegija.

Neposredno uoči sjednice Narodne skupštine Republike Srpske poslanik SDP-a BiH Saša Grbić, crveni vojvoda, probosanac i sin pukovnika Vojske Republike Srpske, kuma i bliskog prijatelja đenerala Ratka Mladića, sastao se tajno sa predsjednikom Kluba poslanika SNSD-a Igorom Žunićem.

“Hoće li drug i vojvoda Grbić izaći u javnost i reći šta je razgovarao i dogovorio sa Žunićem i SNSD-om, i pošto košta država u koju se kunu i četvrti delegat u Domu naroda, naravno ne mislim u novcima već u funkcijama i privilegijama?”, pita se Vukanović.

Leave a Reply