Milorad Dodik otkrio detalje razgovora s Aleksandrom Vučićem o krizi na Kosovu „REPUBLIKA SRPSKA ČEKA TRENUTAK…“

-Srbija ne želi da uruši vjekovno prijateljstvo sa Rusima i zato oni ne mogu da razumiju ni predsjednika Srbije, ni Srbe u Republici Srpskoj, ni Srbe u cjelini, kazao je Dodik.

-Pitanje položaja Srba na Kosovu nije samo pitanje njih samih i Srbije, nego je to pitanje i nas u Republici Srpskoj, izjavio je predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik.

“Stalno sam u kontaktu sa predsjednikom Vučićem oko ovih pitanja, već duži niz dana unazad i upoznat sam sa tim detaljima, odlučnošću i stavu predsjednika i državnog rukovodstva Srbije da očuva i podrži naše ljude”, rekao je Dodik za TV Pink.

-Svi koji pokušavaju bilo šta da učine moraju da znaju da je Republika Srpska i njen narod uz predsjednika Aleksandra Vučića i uz ljude na Kosovu. Ovdje Republika Srpska nije zadovoljna statusom i odnosnom stranaca prema onome što jeste naš status i ako neko misli da je završio ovdje posao svakako mora da razumije da to apsolutno nije tako, da u tom pogledu mi u Republici Srpskoj budno pratimo način i aroganciju kojom stranci pokušavaju da motivišu Kurtija i ostale kako bi na nasilan način udarili na opravdane zahtjeve i na same Srbe na Kosovu”, kazao je Dodik.

-Republika Srpska čeka trenutak da bude svima jasno da se ne može vjerovati strancima. Mi ne možemo ovdje da prihvatimo njihove intervencije, pogotovo njihovu aroganciju u posljednje vrijeme koja ide za tim da Republiku Srpsku, bila ili ne bila, krive za sve, a time naravno i Srbiju, tako da je apsolutno jasno da Srbija ne može da odustane od nekoliko važnih stvari, a to je pitanje Kosova i Metohije, kao našeg državnog i matičnog pitanja i naravno pitanja odnosa prema Rusiji”, dodao je Dodik.

-Srbija ne želi da uruši vjekovno prijateljstvo sa Rusima i zato oni ne mogu da razumiju ni predsjednika Srbije, ni Srbe u Republici Srpskoj, ni Srbe u cjelini. Vidljivo je da Njemačka pokušava da jednom arogantnom politikom drži lekcije i nama, i Srbiji, Srbima u cjelni”, kazao je Dodik.

-Moramo da se prisjetimo svi Hansa Ditricha Genschera, koji je razbio Jugoslaviju tražeći da se naprasno prizna Slovenija i Hrvatska i doprinio uvođenju rata u Bosni i Hercegovini. Ako je iko kriv za građanski rat u Bosni i Hercegovini to je intervencionistička politika tadašnje Njemačke, a sada vidimo da su se poslije Merkelove vratili na scenu neki koji svoje neznanje o geopolitici, pa čak i istorijskim pitanjima pokušavaju da nama ovdje održe lekcije i o samom Kosovu i u Republici Srpskoj držeći da mi samo treba njih da pratimo i ne dobijemo ništa za to”, kazao je Dodik.

Leave a Reply