MILORAD DODIK NAKON POTRESA U VLADI REPUBLIKE SRPSKE: „Tražit ću političku i svaku drugu odgovornost ukoliko primijetim…“

Dodik tvrdi da od nove vlade očekuje odgovoran rad na pronalaženju najboljih rješenja za sve izazove, od ekonomskih do socijalnih.

„Predsjednik Vlade i novoizabrani ministri Republike Srpske imat će moju podršku za sve kvalitetne prijedloge i odluke, a dobrobit naroda i interes Republike mora biti isključivi motiv njihovog rada“, poručio je Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na svom Instagram profilu.

Dodik je poručio da će biti i veoma oštar kritičar, tražeći političku i svaku drugu odgovornost ukoliko primijeti da u novoj Vladi zloupotrebljavaju povjerenje koje su dobili.

– Izborom nove Vlade završeno je formiranje institucija vlasti nakon sprovedenih izbora. Republika Srpska je i ovaj put pokazala demokratski kapacitet da efikasno implementira izbornu volju naroda, poručio je Dodik.

Dodik tvrdi da od nove vlade očekuje odgovoran rad na pronalaženju najboljih rješenja za sve izazove, od ekonomskih do socijalnih.

Kazao je da je protekle sedmice, dan nakon izbora nove vlade, održao radni sastanak s premijerom Radovanom Viškovićem i ministrima, kojem je prisustvovala i član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

– Sedmicu sam završio na Јahorini, gdje je otvoren hotel “Rajska dolina luks”. Time je Republika Srpska pokazala da može realizovati kvalitetne projekte, dodao je Dodik.

Leave a Reply