DODIK O KANDIDATSKOM STATUSU: “Taj svijet se neće održati, ne može održati, RS je to otkazala odavno, vratite BiH na…”

(…) ustavno podešavanje.

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, izjavio je da nije oduševljen sa pričom oko dodjele kandidatskog statusa za Bosnu i Hercegovinu.

Ističe da je razlog tome što se ranije pričalo kako će “ovdje međunarodna uprava završiti kada se dođe do kandidatskog statusa”.

“Moram da kažem da nisam nešto oduševljen, posebno jer su svi pogazili ono što su ranije govorili o kandidatskom statusu, a to je da kad dođeš do kandidatskog statusa ovdje će se međunarodna uprava završiti, a oni je još ojačavaju”, rekao je Dodik.

Kaže da nije protiv, ali od svega ne očekuje ništa.

“Neki obim laži postoji u kontinuitetu, oni i dalje zadržavaju lažnog visokog predstavnika, sudije u Ustavnom sudu, ne daju saglasnost da se to riješi, pokušavaju da se na taj način to riješi. Da li ćemo mi u EU zavisi od naše volje a ne od volje stranaca, a to govori da ćemo ući u neke nove probleme. Da ne bude da sam ja protiv, ali ne očekujem ništa”, kazao je on.

Ponovio je svoj stav o tome da “Republika Srpska neće ostati u neustavnoj BiH”.

“Oni su se opredijelili da svaki dan kada ustanu nam diktiraju nova pravila i samo to poštuju. Taj svijet se neće održati, ne može održati, RS je to otkazala odavno, vratite BiH na ustavno podešavanje. RS nema problem sa ustavnim okvirom, u neustavnoj BiH ne želimo da budemo ali uložit ćemo još jedan napor da BiH bude ustavna i održiva”, istakao je Dodik, prenosi Oslobodjenje.ba.

Leave a Reply