CRNADAK DAO ZA PRAVO IZETBEGOVIĆU: “Dodik vara narod, već su odrađena tri ciklusa MAP-a” ..

Kao sto kaže Kovačević, danas je sve jednostavno provjeriti na internetu, pa tako na vebsajtu NATO-a precizno piše da je BiH u MAP”, naveo je Crnadak.

“Prije nego bilo šta progovore o vojsci i NATO, Radovan Kovačević i SNSD treba da kažu šta je sa Vojskom Republike Srpske, Visokom sudskom i tužilačkom savjetu, Upravi za indirektno oporezivanje Republike Srpske i drugim institucijama za koje je Narodna skupština Republike Srpske donijela odluke da se formiraju najkasnije do 10. juna, odnosno do 10. decembra”, rekao je Igor Crnadak, potpredsjednik i šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Crnadak kaže da, poput seoskih varalica, SNSD na najjeftiniji način vara narod i da su sve, kao i obično, slagali i te ne smiju javno priznati da su odustali od svih odluka o vraćanju nadležnosti.

“Kao što je potvrdio i Bakir Izetbegović, SNSD je, da bi ušao u Savjet ministara BiH, još 2019. godine uveo BiH u Akcioni plan za članstvo u NATO i već su odrađena tri ciklusa MAP-a, koja se po zahtjevu SNSD zovu Programi reformi. Kao sto kaže Kovačević, danas je sve jednostavno provjeriti na internetu, pa tako na vebsajtu NATO-a precizno piše da je BiH u MAP”, naveo je Crnadak.

On dodaje da se isto tako na internetu treba uvjeriti, ako to još neko ne zna, da Kovačević Republiku Srpsku naziva Republikom Šumskom, što dovoljno govori o tome koliko voli svoj narod i svoju državu.

“O kakvoj vojnoj neutralnosti govori Kovačević, kad je opštepoznato da je Nebojša Radmanović iz SNSD, tadašnji srpski član Predsjedništva BiH uputio NATO zahtjev za članstvo i pisao molbu generalnom sekretaru NATO da punopravno članstvo uslijedi ‘u najkraćem mogućem roku’. Radmanović je sve to uradio 2010. godine, nakon što je Srbija donijela odluku o vojnoj neutralnosti”, kaže Crnadak.

Dodaje da je danas jasno da su Republika Srpska i BiH na sigurnom putu u NATO, gdje ih vodi SNSD, sa svojim partnerima.

“SNSD je obećao da BiH ide u NATO i to je jedini razlog zašto su ambasadori, kao nekada, oduševljeni Dodikom i predstavljaju ga kao velikog reformatora i evropejca, te mu tolerišu korupciju, bahatost, pa čak i vrijeđanje država koje predstavljaju. Kao što Kovačević i SNSD lažu da nisu uveli sankcije Rusiji, tako igraju perfidnu igru oko NATO, jer bez obzira šta pričaju u Moskvi i Beogradu, obećali su i upravo isporučuju BiH u punopravno članstvo”, istakao je Crnadak

Leave a Reply