BORENOVIĆ, LIDER PDP-a: “Šta su Dodik i Osmorka dogovorili vezano za vraćanje nadležnosti Republici Srpskoj…”

Borenović kaže da su izjave nakon sastanka na kojem treba da se definišu ključna pitanja za naredne četiri godine, vrlo uopštene.

-„Programskoj“ koaliciji SNSD – Osmorka se ne može osporiti inovativnost, jer do sada nismo imali slučaj da se učesnici sastanka sprovode do nepoznate lokacije da bi se razgovaralo o javnim pitanjima, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović kaže da su izjave nakon sastanka na kojem treba da se definišu ključna pitanja za naredne četiri godine, vrlo uopštene.

-Lijepo je što se konačno govori o ekonomiji, samo ostaje pitanje šta to tačno predstavlja za učesnike sastanka? Da li se to odnosi na pitanja kojima smo se bavili tokom prethodne godine, ukidanje akciza na gorivo i smanjenje stope PDV na osnovne životne namirnice ili se njihov razgovor ipak svodi na „programski“ dogovor oko podjele plijena?, kaže Borenović.

Ističe da se nije čulo ništa konkretno vezano za vraćanje nadležnosti Republici Srpskoj:

-Кako su Dodik i SNSD to promovisali kao pitanje opstanka BiH, dostojanstva i napretka Republike Srpske, za očekivati je bilo da na dan kada su trebale biti oformljeni Vojska, Uprava za indirektno oporezivanje i Visoki sudski i tužilački savjet Republike Srpske, to za njih bude pitanje svih pitanja. Sudeći po izjavama o zajedništvu, dobrim odnosima, svijetloj budućnosti, napretku BiH, ostavljanju po strani onoga o čemu se partneri ne slažu, čini se da je Narodna skupština Republike Srpske opet ponižena, a narod izvaran, ističe Borenović.

Međutim, dodaje on, Milorad Dodik javnosti duguje još jedan veoma bitan odgovor:

-Budući da je rekao da dijeli novac za delegate u Domu naroda, neka odgovori i koliko narodnog novca košta jedan delegat. Zanimljivo je da je samo dan nakon te izjave rekao da je tema sastanka bila i pravosuđe, koje je, čini se, zaboravilo na pojam političke korupcije, poručio je Borenović.

Leave a Reply