Menu Close

SAZNAJEMO: Nakon drame u Demokratskoj fronti, Komšić prelomio – ovo je kandidat za ministra za boračka pitanja…

Spread the love

Povjereništvo DF-a je ranije većinom glasova odlučilo da Krkalić ne bude kandidat, a on vjeruje da se iza svega krije strah od njegove odlučnosti da ukine finansiranje boračkih udruženja.

Adnan Sirovica kandidat je za ministra za boračka pitanja u Vladi Zeničko-dobojskog kantona ispred Demokratske fronte, saznaje „Slobodna Bosna“.

Nakon dobivenih sugestija i informacija o Ibrahimu Smajiću od udruženja “Kamp boraca ZDK”, a u vezi imenovanja ministra za boračka pitanja u Vladi ZDK, ispred Demokratske fronte, za „Slobodnu Bosnu“ je potvrđeno da je Demokratska fronta uvažila sugestije boraca, te da će novi kandidat za ministra boračkih pitanja biti diplomirani pravnik Adnan Sirovica, sin dobitnika najvećeg ratnog priznanja Armije RBiH „Zlatni ljiljan“.

Podsjetimo, Otvoreni rat u Demokratskoj fronti oko imenovanja ministra za boračka pitanja u ZDK nastavljen je i jutros. Nakon što nije kandidiran za tu funkciju o čemu je za Ljudski.ba govorio Hamza Krkalić, koji sebe smatra jednim od organizatora Kampa boraca u Sarajevu jutros je poslao novu poruku stranačkim kolegama:

“Moje stranačke kolege Hajrudin Zilić, Goran Bulajić, Maja Miketin Berberović, Fermić Hajrudin, povucite kandidaturu Ibrahima Smajića za ministra za boračka pitanja u Vladi ZDK …….TO VAM NAREĐUJEM.

Ne iz razloga da budem ministar jer nema tog mjesta ili fotelje da bih više prihvatio da mi to VI predložite. Provjerite na brzaka ratni period Ibrahima u periodu mart 92′ – mart 95′ preko SIPA-e, BIA-e, CIA-e i imate 3 sata roka. Vrijeme VAM curi”, poručio je.

Krkalić tvrdi da predloženi kandidat Ibro Smajić ima samo 396 dana provedenih u Armiji BiH.

Podsjetimo, Povjereništvo DF-a je ranije većinom glasova odlučilo da Krkalić ne bude kandidat, a on vjeruje da se iza svega krije strah od njegove odlučnosti da ukine finansiranje boračkih udruženja.

Povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *