REAKCIJA MEHMEDOVIĆA: “Serbia Open u Banjoj Luci nije sport već nešto puno opasnije”

Podsjetimo, iz ATP-a je prošle sedmice stigla potvrda da je Srbija izgubila teniski turnir, koji se seli u Bosnu i Hercegovinu.

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, reagirao jre na najavu iz Srbije da će se u Banjoj Luci odigrati teniski turnir “Serbia Open”, na kojem će igrati i jedan od najboljih tenisera svijeta – Novak Đoković.

Podsjetimo, iz ATP-a je prošle sedmice stigla potvrda da je Srbija izgubila teniski turnir, koji se seli u Bosnu i Hercegovinu.

Na ovo je reagirao Šemsudin Mehmedović i njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

“Serbia Open u Banjoj Luci nije sport već nešto puno opasnije. U detaljima je problem! Neka nam ne pokušavaju to prodati pod sport. Šta mislite da Vučić zbog renoviranja preseli svoj kabinet u Banja Luku, i Vulin isto zbog renoviranja kancelarije BIA u Banja Luku?

Svaka čast Đokoviću kao sportisti, ali je stavljen u funkciju „srpskog sveta“ i „velike Srbije“: Ne može „Serbia Open“ biti u BiH i biti u Banja Luci – shvata li Đoković kakva je to poruka. Nije više Open Balkan, već se otvoreno stavlja do znanja da je Open Balkan jednako „Serbia Open“.

Ovo su vrlo opasne poruke. Đoković je stavljen u funkciju Vučićeve politike. Sve pod plaštom sporta.

To je kao Wimbledon u Hong Kongu ili na Krimu, US Open u Tajvanu ili na Krimu, French Open u Berlinu …

Ne bi me čudilo da Schmidt, Vučić i Dodik zajedno svečano otvore Serbia Open u Banja Luci”, napisao je Mehmedović.

Radiosarajevo.ba

Leave a Reply