KOŠARAC ŠIRI PANIKU: “Oni ispunjavaju naloge stranih službi koje rade na rušenju institucija Republike Srpske, a jačanju institucija BiH…”

On je kazao da najavljeni protest pred zgradom RTRS-a predstavlja jedan od posljednjih pokušaja opozicionih stranaka da se u sadašnjem sastavu okupe oko ideje slabljenja i rušenja institucija Republike Srpske.

– Od izborne noći kada su, proglašavanjem nepostojeće pobjede na opasan način pokušali da prevare javnost i narod u Republici Srpskoj i izazovu incidente i sukobe na ulicama Banjaluke, do danas, kada organizuju nove proteste s istim ciljevima, Borenović i ostali izvršioci naloga obavještajnih službi pojedinih stranih država imaju pogrešnu i netačnu matematiku. Ako računaju da će obmanama, prevarama i ulicom doći na vlast, grdno su se prevarili.

Јedino na šta sigurno mogu da računaju jeste da će i naredne četiri godine provesti u opoziciji jer je to volja naroda Republike Srpske – poručio je za Srnu član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac.

On tvrdi da je Borenović, iznošenjem neistinite i potpuno proizvoljne računice o navodno nedostajućim glasovima imao namjeru da izvrši pritisak na sudije Apelacionog vijeća Suda BiH da promijene ili ponište odluke CIK-a BiH.

– Ubijeđen sam da se to neće desiti jer da je postojao i promil šanse da se nezakonitim i preuranjenim kontrolnim brojanjem glasova za predsjednika Republike Srpske ugrozi pobjeda Milorada Dodika, ovaj CIK bi to sam uradio, kazao je Košarac.

On je kazao da se u izjavama Borenovića i nekih drugih opozicionih političara, osim jezika mržnje, neistina i klevetničkih optužbi, mogu pronaći i elementi krivičnog djela napada na ustavni poredak Republike Srpske.

-Borenović i neki drugi iz opozicije svojim izjavama pokušavaju da ponište demokratski izraženu volju naroda, kao i da omalovaže i oslabe funkciju predsjednika Republike Srpske, koju će u naredne četiri godine voljom naroda obavljati Milorad Dodik. S obzirom na činjenicu da ispunjavaju naloge onih stranih službi koje rade na rušenju institucija Republike Srpske, a jačanju institucija BiH, Borenović i njegovi sljedbenici mogli bi se smatrati saučesnicima u tom prljavom poslu, poručio je Košarac.

On je kazao da najavljeni protest pred zgradom RTRS-a predstavlja jedan od posljednjih pokušaja opozicionih stranaka da se u sadašnjem sastavu okupe oko ideje slabljenja i rušenja institucija Republike Srpske.

-U svim opozicionim strankama ima mnogo čestitih i poštenih ljudi koji se ne slažu sa pokušajem Borenovića, Mirka Šarovića i ostalih da uličnim protestima podrivaju stabilnost Republike Srpske i njenih institucija. Mnogo njih u opoziciji znaju da lideri PDP-a i SDS-a ovakvim protestima pokušavaju da sakriju novi katastrofalni izborni poraz, da izbjegnu odgovornost i da opstanu na čelu tih partija, zaključio je Košarac.

Leave a Reply