KAKO KONAKOVIĆ PORUČUJE: “Branko Perić, specijalac režima, oslobodio je danas optužene…”

“Istrage o falsifikovanim diplomama stoje u ladicama, zastari su još neki predmeti korupcije o kojim sve zna cijela država”, poručio je lider NiP-a.

Predsjednik stranke Narod i pravda (NiP) Elmedin Konaković, inače premijer Kantona Sarajevo u vrijeme smrti Dženana Memića 2016. godine, osvrnuo se na današnju oslobađajuću presudu u predmetu “Zijad Mutap i drugi” te iznio niz neumjesnih optužbi na račun sudije Branka Perića.

U obraćanju na Facebooku, Konaković je rekao kako borba protiv korumpirane pravosudno-političke mafije nikad neće prestati.

“Branko Perić, specijalac režima, oslobodio je danas optužene u predmetu ubistva Dženana Memića. Oslobađao je ranije Osmana Mehmedagića, skoro svi predmeti koji brinu režim u njegovim su rukama, sudija je naravno i u predmetu ‘Respirator’. ‘Slučajnom’ metodom te predmete dobije uglavnom Perić”, rekao je Konaković, a zanimljivo je da je skoro identične optužbe izrekao i Muris Memić nakon izricanja presude.

Naglasio je kako je tokom suđenja vrijeđao tužioce, pomagao svjedocima optuženih, savjetovao ih javno pred svima.

“Režim panično zbog straha od gubitka vlasti koji je izvjestan, ‘suši’ predmete, ubrzano donosi odluke. Tako su donijeli i odluku u predmetu Nadin Smajlović da neće provoditi istragu. Istrage o falsifikovanim diplomama stoje u ladicama, zastari su još neki predmeti korupcije o kojim sve zna cijela država”, poručio je lider NiP-a.

Na kraju, Konaković je rekao kako će se do kraja boriti za pravdu.

“Do zadnjeg daha ćemo se boriti za pravdu u ovoj zemlji. Ljudi poput Perića dodatna su motivacija da nikad ne stanemo i da srušimo do temelja ovu lopovsku vlast. Uz porodicu Memić ostajemo do kraja po svaku cijenu. Zbog njih me sramota što dišem isti zrak sa perićima, osmicama, dalidama, sabinama. Nikad nećemo prestati”, zaključio je Elmedin Konaković.

Sudija Branko Perić je u više navrata zamjerio tužiocima neprimjerenu komunikaciju sa određenim medijima putem kojih nastoje poslati iskrivljenu sliku o procesu pred Sudom BiH.

Portal Istraga je detaljno analizirao sudski proces u “slučaju Dženan Memić” i ukazao na brojne nelogičnosti koje su u konačnici dovele do oslobađajuće presude za optužene.

Leave a Reply