DUNOVIĆ O KONAKOVIĆEVIM POZIVIMA: “Čudno je to što radi a stranka mu ima 40 hiljada glasova manje od DF-a!”..

Dunović je otkrio kako je sjednica Predsjedništva DF u utorak te da će tada imati konkretnije podatke o mogućim koalicijama.

Milan Dunović, potpredsjednik Federaciji BiH (DF), govorio je danas na redovnoj sesiji Kruga 99, a nakon sesije komentarisao je određena pitanja za medije.

Na pitanje N1 da komentariše poziv lidera Naroda i Pravde, Elmedina Konakoivća, na pregovore o koaliciji. Dunović je poručio kako je “neizvodivo da neko ko nije politički pobjednik poziva nekoga u koaliciju”.

“Kada vas neko s manje glasova poziva u koaliciju to je čudno. Na nivou FBiH NiP ima 67.000 glasova, a DF ima 107.000. I sada vas neko poziva i nešto nudi. Kako će vam nuditi pozicije neko ko ima manje glasova? Drugi problem je da je koaliranje na nivou entiteta i države BiH nešto o čemu se u DF ne odlučuje na osnovu medijskih natpisa, kada vas neko preko medija pozove”, rekao je Dunović.

Otkrio je i kako je sjednica Predsjedništva DF u utorak te da će tada imati konkretnije podatke. Dodao je kako na kantonalnim nivoima kantonalne organizacije DF imaju slobodu da odlučuju s kim će koalirati te da je moguće da koalicije budu različite na raznim nivoima.

Leave a Reply