BRIGO MOJA PREĐI NA DRUGOGA: Dodik savjetovao Cvijanovićku u vezi s Komšićem..

“Teško je sarađivati s njim”.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik rekao je danas da su sve institucije i sama BiH zarobljene spinovanjem koje dolazi iz političkog Sarajeva.

Dodik je ponovio da ne postoji nijedna odluka o članstvu BiH o NATO, jer ne postoji usaglašen stav o tome, te da navodi člana Predsjedništva BiH Željka Komšića predstavljaju obični spin.

“Danas je lagao masovno, o svemu govorio na njemu svojstven način i to govori dovoljno o tome da neće biti nikakve mogućnosti dogovora. Poštujem Željku Cvijanović i njen pristup, ali će vrlo brzo vidjeti da to nije dobro mjesto i da će se tu veoma teško bilo šta moći dogovoriti”, rekao je Dodik na zajedničkoj konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu sa predsjedavajućom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović.

On je poručio da ne treba vjerovati da ono u šta se Komšić zaklinje predstavlja dobre namjere, jer je sve, kako je istakao Dodik, prevara.

On je dodao da je namjera političkog Sarajeva da se uruši sistem odbrane u BiH.

“Razvalili su obavještajnu službu, ne funkcioniše nijedan sistem predviđen Ustavom. Lažno se zaklinju u Ustav, a onda sve govore antiustavno. Naš pristup jeste Ustav”, poručio je Dodik.

Leave a Reply