Menu Close

ŠAROVIĆ U NEVJERICI: “Zbog svoje vlasti Dodik je prihvatio put u NATO”

Spread the love

“Očito da je to predmet dogovora koalicionih partnera. Vjerovatno je sad na sceni neko kadriranje jer treba da udome veliki borj ljudi, a pretpostsavljam da je jedan od uslova i ANP.

“Zarad svoje vlasti, Milorad Dodik i SNSD prihvatili su da na jučerašnjoj sjednici Savjeta ministara BiH bude usvojen ANP koji su nazvali programom reformi BiH za NATO. Time Dodik i SNSD nastavljaju da vode Republiku Srpsku u članstvo u NATO alijansu”, tvrdi predsjednik SDS-a u ostavci Mirko Šarović.

“Očito da je to predmet dogovora koalicionih partnera. Vjerovatno je sad na sceni neko kadriranje jer treba da udome veliki borj ljudi, a pretpostavljam da je jedan od uslova i ANP. Za ono što hoće Dodik, vjerovatno postoje još neki uslovi koje će javnost uskoro da zna”, kazao je Šarović.

Za javnost, navodi, govore jedno: “kakav NATO, nema govora”, a kad sjedne sa drugim relevantnim faktorima onda govori: “ma da to nam je put, ka tome ide Republika Srpska”.

“Ne prihvatam što se usvaja na ovakacv način i što je sada velom ćutnje obavijen ovako važan strateški dokument. Ja mislim da tako ne treba raditi i da je pitanje ANP-a, pitanje za novi saziv Savjeta ministara, a ne ovaj odlazeći”, smatra Šarović.

Prema njegovim riječima, najgore i najteže stvari, kao i gorke pilule i ono što ne treba da se desi kod nas se evo dešava uvijek nakon izbora da se ne bi uznemiravala javnost kada je vrijeme izborne kampanje.

“Takav je slučaj i sa novim budžetom i nekim planovima koji su se ostvarivali što nikada do sada nije bio slučaj, a ljudi su, imam osjećaj na neki način i ravnodušni i to prihvataju. Jedan broj nas ne prihvata, i to javno kaže.” izjavio je za BN Mirko Šarović.

Povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *