Menu Close

MIRO KOVAČ, BIVŠI ŠEF HRVATSKE DIPLOMACIJE: „Godinama sam upozoravao kolege iz bošnjačkog korpusa, to je jedna nečasna i neodrživa rabota“

Spread the love

„Schmidt je spriječio srednjoročno preglasavanje Hrvata kroz Parlament Federacije. A ta odluka je pomogla za barem dvije stvari”, kazao je on.

O evropskoj perspektivi BiH nakon najave dodjeljivanja statusa kandidata za članstvo u Europskoj uniji do kraja godine te koliko je realno da će se to i ostvariti, za program RTV Herceg Bosne komentirao je i bivši hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač.

Govorio je o ulozi Hrvatske u cijelom tom procesu, kao i političke situacije u našoj zemlji nakon što je Visoki predstavnik Christian Schmidt izmijenio dijelove Izbornog zakona i Ustava Federacije.

Osvrnuo se i na odluku Christiana Schmidta o nametanju dijela Izbornog zakona i Ustava Federacije.

„Schmidt je spriječio srednjoročno preglasavanje Hrvata kroz Parlament Federacije. A ta odluka je pomogla za barem dvije stvari, kazao je on, te dodao:Godinama sam upozoravao kolege iz bošnjačkog korpusa da se hrvatski narod u političkom smislu ne može preskočiti niti preglasavati, jer je to jedna nečasna i neodrživa rabota“, kazao je on.

Republika Hrvatska je zemlja koja najviše pomaže i pomagat će i dalje BiH na njenom europskom putu, kako zbog hrvatskog naroda koji živi u njoj, tako i zbog graničnih, ekonomskih, sigurnosnih i drugih pitanja. Hrvati mogu ojačati svoj položaj u BiH uz još bolju suradnju s Hrvatskom. A za to je potrebno jačati međusobne ekonomske veze kao i gospodarsku prisutnost Hrvata u BiH, zaključio je Kovač.

Povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *