Nebojša Vukanović: U srijedu veliki narodni protest ispred RTRS-a

Presjednik pokreta Za pravu i red Nebojša Vukanović najavio je veliki narodni protest u srijedu ispred zgrade RTRS-a.

On je u Dnevniku FTV rekao je kako je gostovao na svim javnim servisima u BiH, ali jedino nije na Javnom servisu RS, ali da će se i to promijeniti.

“U srijedu od 18 sati biće jedan veliki narodni protest ispred RTRS-a i to je najava poteza koje ćemo povlačiti. Mi nemamo namjeru da ustuknemo pred pravnim nasiljem zarobljenih institucija i kriminalom koji se dešava”, rekao je Vukanović.

Za Milorada Dodika kaže da nije njegov predsjednik niti će ikada biti. Za CIK BiH kaže da je to “centralni izborni kartel” i “centar za izborne krađe”, te traži od njih da podnesu ostavke jer nisu dostojni funkcija.

“Do dan danas nisu objavili izvještaj šta je utvrdilo kontrolno brojanje. Jasno je da je došlo do nagodbe SDA i SNSD-a i HDZ-a koji je uvijek držao leđa SNSD-u uz podršku dijela međunarodne zajednice, i da je Dodik pristao na dodatne ustupke. Na Savjetu ministara BiH su dodatno prenesene nadležnosti, u ove četiri godine će se ući u NATO, snažnije sankcije Rusiji… a da mu oni progledaju kroz prste i daju pečat i legitimitet”, dodao je Vukanović.

Leave a Reply