MIJATOVIĆ, UŽIVO: „Plaćenici su htjeli da miniraju priču Pokreta za Državu, bolesnici, poput gospodina Vukanovića koji preskoči terapiju…“

Uspjeli smo, Pokret za državu treba biti matrica za predstojeće lokalne izbore, kazao je potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović gostujući u programu uživo BHRT-a.

-Plaćenici su htjeli da miniraju priču, bolesnici, poput gospodina Vukanovića koji preskoči terapiju, pa pričaju svašta. Vukanoviću i sličnim mediokritetima koji su se javljali tokom izbora smeta ova zastava Bosne i Hercegovine koja se nalazi iza mene.

Odmah nakon objave rezultata CIK-a BiH imaćemo sastanak Pokreta za državu i krenuti artikulisati sve probleme u RS-u. Po prvi put nakon Daytona imat ćemo multietničan klup poslanika u NSRS-u, kazao je Mijatović koji je ngalasio da je katastrofalno stanje u RS-u, baš kao i u drugom dijelu BiH.

-Pokret za državu može promijneiti politički diskurs. Mislim da su i na vlasti u RS-u svjesni da ovo više nema više smisla i da se treba usmjeriti za ostanak naroda u BiH.

“Ne postoji nikakva razlika između Dodika i njegove opozicije, nikakva razlika između Vukanovića i Rajka Vasića, potpuno isti tip nebuloze”, kazao je on.

“Pokret za državu napravio je veliki uspjeh ostavivši šest parlamentarnih stranaka iza sebe i postao je peti politički subjekt u RS-u”.

Niko iz međunarodne Zajednice nije došao u Pokret za državu da kaže-„Hej ljudi, vi radite za Bosnu i Hercegovinu“. Oni uporno guraju Dodikovu opoziciju koja svaki put izgubi izbore, kazao je Mijatović.

(SB)

Leave a Reply