Severinin status posvećen sinu slama srca: Na svoje dijete nikada nisam glas podigla

Hrvatska pjevačica Severina emotivnim statusom na društvenim mrežama obratila se javnosti nakon što je tamošnji Vrhovni sud odlučio da starateljstvo nad njenim sinom neće dijeliti sa nekadašnjim partnerom Milanom Popovićem već se skrbništvo ponovno vraća ocu.

Njen status prenosimo u cjelosti bez intervencija.

O maloj kapi na dlanu i proceduri] Nosim ga od kada je bio mala kap na dlanu. Od kada se rodio smo samo nas dvoje. Prvi zub, prva temperatura, prvi koraci. Tata se povremeno pojavljivao (kao i dan danas) i odlazio. I onda je odjednom odlučio biti otac. Od tada, već gotovo 11 godina, traje mučenje i agonija mog djeteta i mene. Ročišta, saslušavanja, ispitivanja, prijavljivanja, vještačenja.

Znaš da ništa pogrešno nisi napravila. I ne vjeruješ da ti se to opet događa. I nisi kriva. Na svoje dijete nikada nisam glas podigla, a kamoli išta slično. Ne postoji ama baš nikakav razlog zbog kojeg dijete ne bi trebalo živjeti u svom domu u kojem se rodilo, sa mnom, svojom bakom, ljudima koje zna od rođenja.

Sad su Vrhovni suci dali svoj obol. Digli su ruku u ime mog djeteta, koje nikad nisu vidjeli, s kojim nikad nisu razgovarali, koje ima svoj život, svoje misli i koji trpi torturu, i ja skupa s njim. Ne da mi se sada tražiti nepravilnosti u odlukama Vrhovnoga suda, ne da mi se više tražiti ikakve nepravilnosti, a pogotovo ove koje su one suprotne postojećoj praksi…

Ja sam mama. On je moja kap na dlanu, a ja ću se boriti do zadnje kapi krvi za nju. Svoju kap na dlanu.
Moje dijete živi i ide u školu u Zagrebu, za razliku od njegovog oca. Sramota me ove države da se ovakve stvari rade djetetu, da ja ne smijem o tome govoriti da ne bih nekoga uvridila.

Pojednostavljeno, ovo zapravo znači da ću ponovno svoje dijete, koje sam rodila, odgajam, školujem, koje je živjelo sa mnom od rođenja, viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedjelju.

Prošla sam svu golgotu hrvatskog pravosuđa pa ću i ovu Vrhovnoga suda. Kažu da su ukinuli presudu zbog proceduralnih razloga. Je**ali vas ‘proceduralni razlozi’. Je**ali vas i korupcija u ovoj državi. Jednom ste uspjeli, ovaj put nećete!

Podsjećamo, 2021. godine Županijski sud u Splitu donio je odluku o zajedničkom skrbništvu.

“Odluka je da će imati zajedničko skrbništvo nad djetetom, odnosno da će dijete pola vremena provoditi s majkom, a pola s ocem. Vidjet ćemo hoće li se roditelji uspjeti dogovoriti ili će sud precizirati detalje”, rekao je tada Severinin advokat Matić i dodao da na tu odluku nema žalbe.

“Ali naknadno ćemo se boriti da Severina dobije puno skrbništvo nad djetetom. Čim je odluka da roditelji jednako vrijeme provode s djetetom, smatra se da je dijete vraćeno majci. Mislimo da smo sada dobili ono što je bilo moguće i to je jako dobra vijest”, rekao je tada još advokat Matić.

Podsjećamo, krajem 2019. godine sutkinja Tea Golub donijela je privremenu mjeru i odlučila da sin Severine Kojić i srpskog poduzetnika Milana Popovića nadalje živi s ocem, koji se, prema tome, samostalno brine o zdravlju i obrazovanju djeteta.

Severina je na dan presude u studenom 2019. sina morala odmah predati ocu.

Sudska odluka donesena je mjesec dana nakon što je pjevačica na konferenciji za medije optužila školu koju pohađa njen sin Aleksandar za zlostavljanje djeteta. Kako je tvrdila pjevačica, učiteljice su dječaka zaključale u školu dva sata te mu nisu dozvolile da ode kući sa Severininim suprugom Igorom Kojićem. Nakon toga prestala je sina slati u školu, a on je bio s njom u Splitu i Beogradu, gdje je imala koncerte.

Leave a Reply