Menu Close

Šta je otkrio Košarac: Da li Milorad Dodik sprema bijeg iz zemlje?

Spread the love

Sprema li se Milorad Dodik na bijeg iz BiH? Ministar odbrane i zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Zukan Helez tvrdi da se sprema. Zato je njegov kolega, također zamjenik predsjedavajuće i ministar vanjske trogine i ekonomskih odnosa Staša Košarac krenuo u akciju provjere ove tvrdnje.

Tim povodom sastao se sa čelnim ljudima Obavještajno sigurnosne agencije BiH, direktorom Almirom Džuvom i njegovim zamjenikom Ristom Zarićem.

– Od rukovodstva OSA-e BiH dobio sam informaciju da su netačne informacije ministra Heleza i da ne postoje obavještajni podaci o navodnom bijegu predsjednika RS-a Milorada Dodika, kako to javno tvrdi aktuelni ministar odbrane BiH. OSA BiH se ograđuje od javno izrečenih stavova ministra Heleza‘, istakao je Staša Košarac.

Kako se navodi u saopćenju, kojeg je objavilo njegovo ministarstvo, naglasio je da je riječ o neistinitim, netačnim i špekulativnim tvrdnjama ministra Heleza, koji u svom narativu koristi dezinformacije u političke svrhe.

– Plasiranje u javnost netačnih informacija i potpunih neistina može se okarakterisati kao zla namjera ministra Heleza s ciljem urušavanja institucije predsjednika Republike Srpske i diskreditacije Milorada Dodika lično, rekao je Košarac.

On je ocijenio da je krajnje vrijeme da politički zvaničnici i nosioci javnih funkacija preuzmu odgovornost za javno izrečene stavove, posebno kada oni ne odgovaraju činjeničnom stanju i usmjereni su na diskreditaciju drugih ličnosti.

– S obzirom na činjenicu da je ministar Helez u javnost plasirao dezinformacije, od njega očekujem da povuče takve tvrdnje, te da se javno i lično izvini Miloradu Dodiku, poručio je Staša Košarac.

Povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *