„TO JE BILO GORE OD ULTIMATUMA POSLIJE SARAJEVSKOG ATENTATA…“: Nevjerovatan nastup Aleksandra Vučića u „Ćirilici“, predsjednik Srbije vitlao papirima, spominjao „zlikovca“…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je na Happy TV i govorio o neriješenim pitanjima na Kosovu, nemilim scenama u Skupštini i razgovorima u Briselu.

– Niko neće da ukine SNS jer mislim da je to ubjedljivo najbolja stranka. Da li tu ima kukolja, naravno da ima, i u tome je snaga SNS-a, da to može da vidi i prepozna. Želim da idemo u formiranje velikog narodnog pokreta koji bi bio nadstranački. To je neka vrsta narodnog pokreta za državu. Smatram da u ovom teškom periodu, jer je pred nama najteži politički period, te smatram da je tu potrebno postići jedinstvo. Najveći broj intelektualaca podržava Srbiju napretka, a ne da nam intelektualci budu ekstremisti.

Nikakve razlike nema u stavovima između Majića i Biljane Stojković i Slobodana Samardžića i Siniše Kovačevića. U čemu je razlika – u volumenu psovki. Jedni su lažno ekstremno lijevi, jedni lažno ekstremno desni. Mi moramo da pokažemo da je prava elita za uspješnu Srbiju, Srbiju budućnosti, i to će nam biti jedan od ciljeva. I radnici i seljaci koji će da kažu „ne damo vam da uništite Srbiju“, ni vama sa lijeve ni vama sa desne strane. To je moja ideja, da li ćemo uspjeti u tome ili ne, vidjećemo, kazao je Vučić.

Ne tražim podršku naroda za sebe, dobio sam je. Ne tražim bilo šta za sebe, niti oprost niti nagradu, niti ću ikada da napustim ovu zemlju jer je meni ova zemlja sve. Za ovu zemlju živim i borim se 24 sata. Za ovu zemlju ja sjedim sa lakoćom u Skupštini 14 sati, i odgovaram nekima, a nije baš uvijek bilo smisleno na šta sam morao da odgovaram, a niko od njih ne može da sjedi duže od tri sata, ni u tome ne mogu da se takmiče, a kamoli u nečemu drugom. Moja borba je u tome da ljudi u Srbiji razumiju šta je to što može i mora da bude jedini put – put normalnosti, pristojnosti i uspjeha Srbije.

Da ne dozvolimo sebi da gubimo djecu, i nemojte da se zavaravate da je to daleko i da je to nemoguće, kao što smo se zavarali 27. marta. Ali ne zaboravite, podsjećam vas, Milošević nije bio kriv za Rambuje, niko od Srba to ne bi prihvatio, to je bilo gore od ultimatuma poslije sarajevskog atentata, ali je Milošević, ako niko drugi, poslije nekoliko dana agresije na Srbiju, morao da pokuša da zaustavi kako bilo. Bilo je jasno da ne možemo da se suprotstavimo. Imali bismo neko dijete sačuvano. I ne kažem da je Milošević kriv, bio bih gad kada bih to rekao, krivi su oni koji su pobili djecu. Ali je to posao predsjednika, da zaštiti zemlju i da mora da zna i da uradi ono što se ljudima ne sviđa, kazao je predsjednik Srbije.

Vučić je u jednom trenutku rekao „pogledajte, poštovani građani“ i podigao papire na kojima su odštampani tekstovi iz Danasa.

„Nijedan od ovih tekstova nije ni u jednom, kako bi neki rekli, provladinom mediju, već su sve Šolakovi mediji ti koji pričaju o mom kultu ličnosti. To je prilika da kažu narodu – „pogledajte zlikovca kako slavi rođendan“. Kult ličnosti su gradili Šolakovi mediji koji nisu imali šta da pišu već da se bave glupostima. Samo je njih to interesovalo, ni mene ni bilo kog drugog“, kazao je vidno nervozni Vučić.

Leave a Reply