Menu Close

KONAKOVIĆ REAGOVAO NA NAVODE NOVALIĆA I POZVAO NA VJEŠTAČENJE DOKUMENTA: “Ne sumnjam da će neki perići, sarajlije, dalide i ostala klika umiješati svoje prste i u ovaj slučaj!”

Spread the love

Nakon što je u završnim riječima na ročištu u predmetu “Respiratori”, premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić optužio Narod i Pravdu i “neformalnu grupu Gacko je čudo” navodeći da postoji dokument o medijskom planu njegove diskreditacije, oglasio se i predsjednik NiP-a Elmedin Konaković odbacujući te tvrdnje.

“Kad su napravili loš falsifikat nekog pisma u kojem se poziva članstvo Naroda i pravde na diskreditaciju Novalića, pisma koje bi bolje sročila djeca u osnovnoj školi, smijali smo se i lagano razbili tu lošu laž. Na tom su dokumentu loši i potrošeni KOS-ovci i obavještajci bezdiplomci stavili datum stariji od same afere. Danas je Novalić na suđenju dostavio to pismo kao jedan od glavnih dokaza
koji ga oslobađaju krivice i optužio Narod i pravdu da mu montira”, naveo je Konaković na Facebooku.

Dalje je naveo da su zbog toga, kako kaže, loše krivotvorenog dokumenta, podnijeli krivičnu prijavu.

“Tužilaštvo naravno nije pronašlo krivca. E sad, bit će mnogo lakše udovoljiti našem novom zahtjevu. Zatražićemo zvanično od suda da se taj dokument vještači. Da se dokaže zvanično na čemu počiva odbrana premijera koji nam je nabavio respiratore kojih danas nigdje nema, respiratore koji su trebali spašavati ljudske živote, respiratore o kojim je struka rekla zadnju riječ”, dodao je.

Konaković dalje poručuje da se Novalić oslobodi ukoliko to stvarno bude pismo NiP-a.

“A kako mi znamo da nije, da je loš falsifikat, bit će interesantno pratiti kako će sud cijeniti takav dokaz. Podsjećam na još jedan važan detalj, kako je ova kriminalna grupa falsifikovala ugovore o nabavci respiratora, a zaboravili su da su u banku položili original na kojem pišu šifre pravih i upotrebljivih respiratora. Na kraju, ne sumnjam da će neki perići, sarajlije, dalide i ostala klika umješati svoje prste i u ovaj slučaj, znam da hoće. Al’ sa druge strane znam, da mi nikad nećemo stati ni posustati u borbi za pravdu i pravednije društvo. Neko će na kraju pobijediti, znam da lopovi i falsifikatori neće”, naveo je lider NiP-a.

Podsjetimo, Novalić je danas na ročištu poručio da je u dokumentu bilo naznačeno “ne slati mailom”, a da su u sve bili uključeni ljudi iz pravosuđa, te jedan ministar iz Vlade FBiH kojom rukovodi. Neformalnu grupu je nazvao “Gacko je čudo”.

Povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *