DODIK IDE DO KRAJA: „U Federaciji BiH i dalje žive u zabludi da uz podršku međunarodne zajednice mogu odlučivati o imovini koja pripada Republici Srpskoj…“

On je poručio da se nastavlja još jače borba za interese Republike Srpske.

Predsjednik bh. entiteta Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da je RS stabilna i svakim danom sve više jača.

Dodik navodi da je, uprkos raznim pokušajima da se stanje u RS-u predstavi lošim, ponosan što na sve to odgovara statističkim podacima.

– Ti podaci kažu da imamo stalni rast prosječne plate, koja je u januaru ove godine iznosila 622 evra, kreditni rejting Republike Srpske je stabilan B plus, a ostvareni bruto domaći proizvod u 2022. godini nominalno je veći za 13,5 odsto u poređenju sa 2021. godinom, kao i da je u januaru ove godine ostvarena pokrivenost uvoza izvozom po sjajnoj stopi od 97,28 odsto, što je čini rekordnom – napisao je Dodik na svom Instagramu.

-Protekla sedmica pokazala je da u Federaciji BiH i dalje žive u zabludi da uz podršku međunarodne zajednice mogu odlučivati o imovini koja pripada Srpskoj. Ponovo sam ukazao na to da takve političke odluke Ustavnog suda za nas nemaju značaj – dodao je Dodik.

On je poručio da se nastavlja još jače borba za interese Republike Srpske.

– Na sastanku s koalicionim partnerima, potvrdili smo partnerstvo potpisivanjem novog koalicionog sporazuma, koji je dodatno učvrstio naša nastojanja da u narednom periodu radimo još intenzivnije na jačanju institucija Republike Srpske – naveo je Dodik.

-Republika Srpska i Srbija uvijek su zajedno u svemu i to se vidi i u projektima koje zajedno radimo, a o čemu sam razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu i još jednom pružio podršku po pitanju Kosova i Metohije.

Srećan sam što se najvažniji datumi za Republiku Srpsku i naš narod obilježavaju u Srbiji – istakao je Dodik.

Leave a Reply