Menu Close

DODIK IDE DO KRAJA: „U Federaciji BiH i dalje žive u zabludi da uz podršku međunarodne zajednice mogu odlučivati o imovini koja pripada Republici Srpskoj…“

Spread the love

On je poručio da se nastavlja još jače borba za interese Republike Srpske.

Predsjednik bh. entiteta Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da je RS stabilna i svakim danom sve više jača.

Dodik navodi da je, uprkos raznim pokušajima da se stanje u RS-u predstavi lošim, ponosan što na sve to odgovara statističkim podacima.

– Ti podaci kažu da imamo stalni rast prosječne plate, koja je u januaru ove godine iznosila 622 evra, kreditni rejting Republike Srpske je stabilan B plus, a ostvareni bruto domaći proizvod u 2022. godini nominalno je veći za 13,5 odsto u poređenju sa 2021. godinom, kao i da je u januaru ove godine ostvarena pokrivenost uvoza izvozom po sjajnoj stopi od 97,28 odsto, što je čini rekordnom – napisao je Dodik na svom Instagramu.

-Protekla sedmica pokazala je da u Federaciji BiH i dalje žive u zabludi da uz podršku međunarodne zajednice mogu odlučivati o imovini koja pripada Srpskoj. Ponovo sam ukazao na to da takve političke odluke Ustavnog suda za nas nemaju značaj – dodao je Dodik.

On je poručio da se nastavlja još jače borba za interese Republike Srpske.

– Na sastanku s koalicionim partnerima, potvrdili smo partnerstvo potpisivanjem novog koalicionog sporazuma, koji je dodatno učvrstio naša nastojanja da u narednom periodu radimo još intenzivnije na jačanju institucija Republike Srpske – naveo je Dodik.

-Republika Srpska i Srbija uvijek su zajedno u svemu i to se vidi i u projektima koje zajedno radimo, a o čemu sam razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu i još jednom pružio podršku po pitanju Kosova i Metohije.

Srećan sam što se najvažniji datumi za Republiku Srpsku i naš narod obilježavaju u Srbiji – istakao je Dodik.

Povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *