Menu Close

Vučić odgovorio na optužbe da traži amnestiju za sebe i svoju porodicu

Spread the love

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić optužio je predsjednicu Evropskog pokreta Srba sa Kosova i savjetnicu u Vladi Kosova Radu Trajković da je zapadni agent, kao i da je laž to što je rekla da on traži “aboliciju za svoju porodicu, a ne spas za srpski narod na Kosovu i Metohiji”.

„Laže, laže, ko i svi oni iz skupštine koji su govorili sve one besmislice. Brane me taman kao i svi moji koalicioni partneri“, poručio je Vučić povišenim tonom.

On je dodao, obraćajući se „narodu“, da je njegova porodica u Srbiji.

„Ostat će u Srbiji, kao i ja, nikoga se ne plašimo jer ništa ukrali nismo. Krivi smo jer branimo Srbiju, branili smo je i branit ćemo. Međusobno priznanje – sanjajte. Živjela Srbija“, kazao je Vučić.

Napadima na Radu Trajković pridružila se i srbijanska premijerka Ana Brnabić koja je na Twitteru napisala da je Trajković „najveća sramota našeg naroda“.

„Ne postoji veća. Tačka. Konkurencija je ovih dana oštra, ali teško ko može da vas stigne“, poručila je Brnabić.

Ona je dodala da kada je sve bilo gotovo, Aleksandar Vučić se izborio da Kosovo ponovo bude na agendi svjetskih sila.

„Sam se izborio za to. To je njegov zločin?“, upitala je Brnabić.

Rada Trajković je ranije danas za dnevni list Danas rekla da Aleksandar Vučić neizmjerno želi da se dodvori američkoj administraciji.

„On pokušava, u stvari, da kroz projekat približavanja američkoj administraciji, skine svu moguću odgovornost sa svoje porodice i najbližih saradnika iz kriminalnog miljea, kao što su Zvonko Veselinović i Milan Radoičić“, kazala je Rada Trajković.

Ona je dodala da to definitivno govori da Vučić traži amnestiju za svoju porodicu, sebe, kao i klana oko sebe – za ono što bi trebalo da uradi – saglasi se sa francusko-njemačkim prijedlogom za rješenje kosovskog pitanja.

Svako ko je pažljivo gledao Skupštinu, napominje, mogao je to da vidi – da Vučić radi na aboliciji tih kriminalnih struktara i na taj način se nudi za projekat približavanja i prihvatanja plana.

Povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *