Menu Close

NA POMOLU JE PREOKRET: Dragan Čović promijenio ploču, započinju pregovori sa SDA…

Spread the love

Lider HDZ-a Dragan Čović poručio je da će Federacija BiH imati novog premijera u narednih 15-tak dana, a nije krio ni uvjerenje da će federalna vlast biti formirana vrlo brzo.

-Ja vjerujem da ćemo mi imati novog premijera FBiH u narednih 15-ak dana i onda ostaje dio oko rasporeda resora. Recimo da to ne bi smjelo trajati duže od 20-ak dana, izjavio je Čović za RTVHB.

Govorio je i o saradnji s Vladom Republike Hrvatske, a između ostalog je naveo da je dogovoreno otvaranje konzulata Republike Hrvatske u Orašju do sredine aprila ove godine.

Dodao je kako je s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem razgovarao o velikim projektima u području prometne i energetske infrastrukture i ekologije gdje postoji velika mogućnost povlačenja sredstava iz EU, s obzirom da je BiH stekla status kandidata za članstvo u EU.

Spomenuo je i južnu plinsku interkonekciju Hrvatske s BiH, kao temu o kojoj se razgovaralo. Najavio je i kako će nositelji izvršne vlasti u BiH za desetak dana biti u Hrvatskoj.

-Također, predstavnici vlasti RH dolaze uskoro kod nas i time dajemo podršku jedni drugima, poručio je.

Čović je potvrdio da HDZ BiH započinje pregovore sa SDA.

Govoreći o Hrvatskom narodnom saboru čije zasjedanje je najavljeno za subotu, kazao je kako će naglasak biti na zajedništvu hrvatskog naroda, te na onom što je ostalo kao ključni zadatak, a to su izmjene Izbornog zakona “kako bi Hrvati napokon u potpunosti mogli birati svoje predstavnike u domove naroda i Predsjedništvo BiH”.

Inače, lider HDZ-a BiH otkrio je za BHRT kako ta stranka uskoro započinje pregovore sa SDA oko formiranja vlasti na federalnoj razini, iako je sve donedavno govorio kako SDA nije prihvatljiv partner za tu stranku.

(SB)

Povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *