Menu Close

BENJAMINA KARIĆ, GRADONAČELNICA SARAJEVA: „Ruska ambasada je na jedan vrlo ružan način komentarisala moj sastanak sa…“

Spread the love

Otkrila je i kako je završila komunikacija između nje i Ambasade Ruske Federacije.

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva komentirala je za N1 brojne teme, od službenih posjeta i potpisanih Memoranduma o saradnji sa glavnim evropskim i svjetskim gradovima, dočeku Nove godine, budžetu Grada, te planovima za narednu godinu.

Komentirajući potpisane Memorandume o saradnji sa glavnim evropskim i svjetskim gradovima, kazala je:

“Jako je važno širiti tu saradnju na gradove sa kojima smo zaboravili. Kada sam imala sastanak sa gradonačelnicom Pariza, tada sam dobila informaciju da više od 20 godina nije došlo do zvanične bilaterale između gradonačelnika Sarajeva i Pariza. Nešto slično je i sa Rimom”, rekla je Karić.

Sa gradonačelnikom Rima potpisan je sporazum o saradnji, dodala je ona, i najavila da će gradonačelnica Pariza u februaru posjetiti Sarajevo.

Gradonačelnica Sarajeva dobila je i poziv za molitveni doručak.

“U prvoj sedmici februara idem u Washington i to je zaista posebna čast. Sigurna sam da ću sa gradonačelnicom Washinghtona imati bileteralni sastanak i da ćemo dogovoriti saradnju”, kazala je Karić.

Otkrila je i kako je završila komunikacija između nje i Ambasade Ruske Federacije.

“Ruska ambasada je na jedan vrlo ružan način komentarisala moj sastanak sa Kličkom. Smatram da je to neprimjereno i zato sam odgovorila. Jedina istina je da je Ukrajina brutalno napadnuta od Rusije. Stradaju djeca i civili, to nisu evropske vrijednosti. Na to ne smijemo šutiti”, navela je Karić.

Povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *