SUNAK PISAO KOMŠIĆU: Premijer UK članu Predsjedništva BiH poručio da…

(…) želi vidjeti stabilnu Bosnu i Hercegovinu.

Rishi Sunak, premijer Ujedinjenog Kraljevstva poslao je pismo članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću u kojem se zahvaljuje na čestitkama koje mu je Komšić uputio povodom izbora za premijera te i na njemu čestitao novi mandat u Predsjedništvu BiH ističući njegovo zalaganje za interese i jednakost svih građana u BiH , prenosi NAP.

„Želim potvrditi dugo prijateljstvo Ujedinjenog Kraljevstva i podršku za BiH. Želimo vidjeti stabilnu, suverenu BiH kako napraviti napredak u euroatlantskim ambicijama, i učiniti ćemo sve što možemo da vam pomognemo da to postignete. Nedavno usvajanje Programa reformi još je jedan pozitivan i dobrodošao korak u vašem važnom partnerstvu s NATO-om“, naveo je Sunak u pismu.

Pozdravio je održavanje izbora u BiH te pozvao buduće vlade na svim razinama da rade zajedno, provedu potrebne reforme i ograde stabilno, prosperitetno i demokratsko društvo.

Dodao je da će Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviti biti postojan partner Bosne i Hercegovine u narednim godinama i raduje se jačanju veza između dvije države.

Leave a Reply