KRIVI SIMPATIZERE I STRANKU SDA: Nakon informacije da će biti državni ministar, Zukan Helez kaže da mu prijete…

Zukan Helez je za poruke i prijetnje koje je kako kaže dobio okrivio SDA i njene simpatizere.

Zukan Helez, član Predsjedništva SDP-a, otkrio je da je dobio prijetnje i to nakon objave informacije da bi trebao biti državni ministar odbrane. Kazao je da zna od koga su stigle prijetnje i da se ne boji.

Klix.ba je u petak, 16. decembra objavio da je Zukan Helez jedan od kandidata za poziciju ministra odbrane BiH.

“Nisam mogao ni sanjati koliko reakcija će izazvati ta vijest na društvenim mrežama. Čim je vijest objavljena krenuli su napadi i uvrede na mene i na članove moje porodice”, poručio je Helez.

Zukan Helez je za poruke i prijetnje koje je kako kaže dobio okrivio SDA i njene simpatizere.

“Kada sam ulazio na profile onih ljudi koji mi prijete ubistvom, psuju i vrijeđaju moju porodicu uvijek sam nailazio na slične slike na profilima tih osoba. Ikonografija jedne stranke, stranka koja bi nakon više decenija vladavine u BiH mogla ostati izvan vlasti na državnom i federalnom nivou. U pravilu ti koji najgnusnije vrijeđaju mene i članove moje porodice pozivaju se na vjeru, na islam, na uzvišenog Allaha”, kazao je Helez.

SDA “botovima” od kojih su, prema riječima Zukana, stigle brojne prijetnje poručio je da sačekaju da prihvati poziciju ministra da prate njegov rad pa tek onda komentarišu. Također je naglasio da se ne boji tih “patriota”.

Leave a Reply