NERMIN MUZUR, POTPEDSJEDNIK NARODA I PRAVDE: “Bakirov poziv u koaliciju je smiješan i tragičan…“

Nermin Muzur, potpredsjednik Naroda i pravde i načelnik općine Ilidža, govorio je za TVSA o aktuelnostima na području općine Ilidža, ali i o pregovorima za novu Vladu KS te pregovorima za formiranje vlasti na državnom nivou.

Na pitanje kako komentariše poziv Bakira Izetbegovića na formiranje koalicije SDA, SDP i DF, načelnik općine Ilidža nije bio siguran kako izraziti svoje mišljenje.

-Ja zaista evo sad ne znam koji je najbolji način da objasnim to, meni to na kraju postaje ne znam da li tragično ili smiješno, najblaže rečeno to izgleda potpuno neozbiljno, kazao je Muzur.

-Neozbiljno je to što s jedne strane postoje ljudi koji razgovaraju, dogovaraju potpisivanje sporazuma, a Bakir s druge strane poziva SDP u koaliciju.

Isto kada je u pitanju državni nivo, i jedna i druga i treća strana koja bi trebala da čini vlast na državnom nivou, u potpunosti opredijeljeni da to rade, rade na dokumentima, pred samo potpisivanje, a on opet nešto poziva, tako da je to zaista postalo nešto…, zaključio je Muzur uz nedovršenu misao.

Leave a Reply