IVICA PULJIĆ IZ WASHINGTONA: „U Ambasadi Bosne i Hercegovine izbio je skandal, organizatori i ambasador željeli su vidjeti…”

Bh. ambasador u sjedištu SAD-a, Bojan Vujić (SNSD), još jednom je zloupotrijebio svoju poziciju, te nanio štetu imidžu Bosne i Hercegovine.

Ne stišavaju se reakcije nakon skandala u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Washingtonu.

Tim povodom oglasio se Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona.

-U BiH ambasadi u Washingtonu izbio skandal povodom obilježavnja Dana oružanih snaga BiH, nakon što je, navodno, veleposlanik Bojan Vujić nekima zabranio dolazak zato što “ne poštuju Republiku Srpsku”. Organizator je poslao pozivnice medijima, uglednim članovima dijaspore i aktivistima za BiH…

Ne znam ništa o ovome iz prve ruke, ali znam da nisam, prema organizatoru, ni medij, ni ugledni član dijaspore ni ativista za BiH zato što nisam dobio poziv. Tako su i organizatori i ambasador željeli vidjeti samo probrane i podobne po njihovim aršinima“, poručio je Puljić.

Podsjetimo, novi skandal veže se uz Ambasadu Bosne i Hercegovine u Washingtonu. Naime, u srijedu, 7. decembra 2022., održan je prijem povodom Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OS BiH) u Ambasadi naše zemlje u Washingtonu.

Bh. ambasador u sjedištu SAD-a, Bojan Vujić (SNSD), još jednom je zloupotrijebio svoju poziciju, te nanio štetu imidžu Bosne i Hercegovine.

Iako je organizacioni tim formalno poslao pozivnice medijima, uglednim članovima dijaspore i aktivistima za Bosnu i Hercegovinu, ambasador je, kako je potvrđeno iz dva neovisna izvora, navedenim osobama zabranio dolazak na događaj pod izgovorom da te osobe “ne poštuju Republiku Srpsku”, te da mogu pristupiti Ambasadi tek kada budu poštovale ovaj bh. entitet.

Leave a Reply