KONAKOVIĆ PRIZNAO: “Razgovori sa SNSD-om, SDS-om i PDP-om su posebno teški”

“Razumijem da smo u narativu, u kojem je fokus sve ono oko čega se ne možemo dogovoriti. Mi to pokušavamo promijeniti, a posebno u razgovoru sa SNSD-om, SDS-om, PDP-om se ne možemo dogovoriti oko nekih stvari. Potpuno smo spremeni na jednak način podržavati sve projekte u BiH, poštujući nadležnosti institucija”, rekao je Konaković.

U Konjicu je danas održan sastanak stranaka “Osmorke” i HDZ BiH. Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković je kazao da se posebno teško dogovaraju sa SNSD-om, SDS-om i PDP-om.

“Razumijem da smo u narativu, u kojem je fokus sve ono oko čega se ne možemo dogovoriti. Mi to pokušavamo promijeniti, a posebno u razgovoru sa SNSD-om, SDS-om, PDP-om se ne možemo dogovoriti oko nekih stvari. Potpuno smo spremni na jednak način podržavati sve projekte u BiH, poštujući nadležnosti institucija”, rekao je Konaković.

Istaknuo je i da tamo gdje je nadležnost BiH, nisu saglasni da procese vode entiteti.

“Jedan odlazak na utakmicu u Banjaluku može izazvati ogorčenje javnosti, ali svi zajedno se trebamo pitati – je li se i takav čin može normalno komentirati. Spremni smo na pozitivan pristup”, naveo je on.

Podsjetio je da BiH ima šansu za kandidatski status već 15. decembra.

“Dobro znate koji su to potencijali koji se nude našoj ekonomiji, privredi i institucijama BiH. Šta to znači za umornu BiH od političkog konflikta? Oni koji ne prepoznaju takav momentum ne žele dobro BiH. Mi ga prepoznajemo i učinićemo sve da se desi kandidatski status, otvore prisupni fondovi i da se implementiraju projekti, te da mladost ostane u BiH”, istaknuo je Konaković.

Na ovoj press konferenciji Nermin Nikšić je najavio da će biti premijer FBiH.

Leave a Reply